CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Trabzon’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tekin, "İstifanız, Genel Başkan'a mı yoksa parti üst yönetimine yönelik bir tepki miydi?" sorusunu yanıtlarken şunları söyledi:

"Bu parti tartışmasının içine girmek istemiyorum. CHP’nin aile içi sorunlarını hiçbir zaman kamuoyunda tartışmadım ve tartıştırmadım. Benim parti terbiyem buna müsaade etmiyor. Her siyasi partide de, her ailede olduğu gibi zaman zaman anlaşmazlıklar olabilir. Bu aile içinde geçerlidir. Nasıl kardeşler arasında sorunlar yaşanıyorsa, bunlar da geçici sorunlardır. Bunu böyle kabul edeceksiniz."

PARTİ İÇİ KAVGANIN İÇİNDE OLMAM

Tekin, "İstanbul İl Kongresi’nde Kılıçdaroğlu’nun parti içi muhalefete yönelik eleştirileri basında size yönelik olarak değerlendirildi" yoruma da katılmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

"30 yıldır siyaset yapıyorum. Hiç beni parti içi kavgada görmüş olan arkadaşımız var mı? Ben böyle bir parti içi mücadele veya parti içi kavganın içinde olan bir insan değilim. Tam tersi ‘CHP tüm enerjisini dışa harcamalı’ diyen bir insanım. CHP tarihinde, İstanbul’da hiç tek aday olmamıştır. İki kez tek aday olarak seçilen bir il başkanıyım. Bunun da altını çizmek istiyorum. Parti içi barışı sağladığım için tek adaydım."

İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANLIĞI YORUMU

Gürsel Tekin, adının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçmesiyle ilgili olarak da "Benim kişisel bir planımın olmasının anlamı yok. Önemli olan partimin böyle bir görev vermesi. Partim verirse her türlü göreve hazırım. Ben 30 yıldır siyaset yapan bir insanım. Siyasi hayatım her kademede geçti. Ama benim istememin dışında, partimin ve İstanbul halkının kabul edeceği bir aday olması gerekiyor. Böyle bir kabul görülür mü görülmez mi bu da 2 yıl sonra belli olacak" dedi.

PARTİ İÇİ BARIŞ OLMAZ DİYE BİR ŞEY YOK

"CHP’de parti içi barış olacak mı?" sorusu üzerine de Gürsel Tekin, "Parti içi barış elbette olacaktır. Olmaz diye bir şey yok. Ama Türkiye’de barış yok. Parti içi barış sağlanır. Önemli olan Türkiye’nin iç barışı, dış barışı. Çok ciddi sorunlar var. Toplumun yüzde 80’i mutsuz. Her yüz kişiden 79.1’i gelecekten umutlu değil. Mutsuz bir Türkiye ve mutlu bir AKP ile karşı karşıyayız. Toplumun temel beklentisi siyasilerin toplumun sorunlarıyla ilgilenmesi" diye konuştu.

"AKP DARBELERLE BESLENEN BİR İKTİDAR"

Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan’ın dün Trabzon’da yaptığı konuşmada, Genelkurmay’ın son açıklamasına tepki gösteren CHP’nin askeri karalamaya çalıştığını ileri sürmesini de değerlendirirken şunları söyledi:

"Sadece CHP değil, hiç kimse kurumları aşağılayamaz. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Geriye dönüp makarayı sardığınızda göreceksiniz, devletin bütün kurumlarıyla sayın Başbakan kavga etti. Şimdi nasıl oluyor da askerle CHP’yi ilintili hale getiriyor? 12 Eylül döneminde en büyük darbeyi biz yemişiz, CHP kapanmıştır. Partinin bütün kadroları cezaevlerine düşmüştür. 28 Şubat döneminde bir tek mağdur olan parti var, CHP’dir. Bunun bedelini barajın altında kalarak ödettiler. İkincisi de Sayın Erbakan’dır. Başbakan'ın kabinesine baktığınızda, bütün bakanlardan parti yöneticilerine, hangisinin darbe dönemlerinde mağduriyeti var? 12 Eylül döneminde şu andaki iktidar yetkililerinin bir mağduriyeti var mı? Tam tersine darbelerle beslenen bir iktidardır."



ÖA(TM/SS)