CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nın Elit düğün salonunda düzenlediği üye kayıt törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve partililer katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün İstanbul’da yaptığı konuşmayı izlerken dehşete kapıldığını anlatan Tekin, “Adeta apoletlerini takmış, herkesi tehdit eden, herkese hakaret eden bir başbakan gördüm. Kaldı ki daha 3-5 gün önce kurultay kürsüsünde, '74 milyon insanın güvencesi benim’ dedi. Ne dedi başbakan? 'Muhalefet canımı acıtıyor’ Daha çok canın acıyacak Başbakan. İnsan hakları, demokrasi için yanacak canın. Bir Başbakan kendi ülkesindeki ana muhalefete, geçmişine, bu kadar kin duyar mı bilmiyorum. Nedir alıp veremediğin Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Kemal Kılıçdaroğlu’yla? Sen test edildin. Gerek yok teste” dedi.

İsrail’in 9 Türk’ü Marmara gemisinde katlettiğini hatırlatan Tekin, “Şimdi Kasımpaşa kabadayılığı yapılıyor. “Bizim askerlerimizin başına çuval geçirildi bir nota verecek misiniz’ diye soruldu. Başbakan, 'Müzik notasından mı bahsediyorsunuz’ demişti. Buradan bir şey derdim ama terbiyem müsaade etmiyor. Siz test edildiniz. Ana muhalefete sakın test etmeye kalkışmayın” dedi.

CHP HEP BURADA

Barışı hem yurtta hem dünyada savunmaya devam edeceklerini anlatan Gürsel Tekin, Suriye ile ilişkilere değindi, “Kim size talimat verdi de birden böyle oldunuz? Bu Esad diktatörmüş. Bu Esad 44 yıldır diktatör sayın Başbakan. Senin özendiğin Esad bu. 44 yıllık bir siyasal düşünceyi ne olduysa 2010 yılının sonunda Sayın Başbakan idrak etmeye başladı. Irak’a, Libya’ya demokrasi gelecekti 1,5 milyon insan öldü. Libya ve diğer yerlerde 3 milyon insan kurban oldu. Türkiye Ortadoğu taşeronluğunun kurbanı olmayacak. Bunu aklına, beynine, nereye yazacaksan yaz. Başbakan Suriye’deki annelerin yönü hangi kıble? Kime taşeronluk yapıyorsunuz siz? Bütün bunlara baktığımızda bir otoriter rejim ile karşı karşıya olduğumuzu unutmayın. Bu siyasi partilerin birbirine karşı olan mücadelesinin önüne geçti. Bundan sonra otoriter bir devlete, sisteme karşı mücadele eden bir CHP var artık. Bizim yüreğimizdeki cesaret, azim bunlarda yoktur. Bunlar 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta nasıl kullandılarsa yine kullanmak istiyorlar. Bunlar bugün var yarın yok ama CHP hep burada. CHP taşeron parti değildir. 12 Eylül’de Evren’in yaptığı zulüm bugünkü kadar değildi” dedi.

ZAM, ZULÜM, ZİNDAN

Başbakan Erdoğan’ın kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarını de eleştiren yaptığını Tekin, “Başbakan, 'yakacağım, yıkacağım’ dedi. Başbakan unutma, sizde o evlerde oturuyordunuz. Eğer bir ayıp varsa bu ülkenin ayıbıdır. Orda oturan yurttaşların ayıbı değildir. Sen 94 yılında 'Ben de gecekonduda oturuyorum ve hep burada oturacağım’ demiştin. Şimdi saraylarda oturuyorsun. Allah çok versin gözümüz yok. Ama 'yakıp, yıkacağım diyorsun’ şimdi. Şimdi ne demiştik zam, zulüm, zindan. 3 Z ile karşımızda bir AKP var. Hepinize zamsız, zulümsüz, zindansız bir Türkiye ümit ediyorum” şeklinde konuştu. CHP yöneticileri Çiğli’de bin kişinin partiye üye olduğunu öne sürdü.