Tarlabaşı’ndan Taksim’e çıkmaya çalışan lise son sınıf öğrencisi Dilan Alp'in başına, polisin müdahalesi esnasında gaz bombası isabet etti. Kafatası kırılan Alp, Taksim İlkyardım Hastanesi’nde ameliyata alındı.

CHP'li Tekin biber gazı nedeniyle hastaneye kaldırıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Beşiktaş'ta polisin gazlı müdahalesine maruz kaldı. Gazlı müdahalenin ardından canlı yayında konuşan Gürsel Tekin hastaneye kaldırıldı.Polisin, CHP milletvekilleri ve yöneticilerini görmesine rağmen gazla müdahale ettiğini ileri süren Tekin, "Taksim'de değil. Beşiktaş'ta kendi parti binama yürürken bu müdahale niye?" diye sordu.

Öte yandan Yenibosna Çoban Çeşme Lisesi’nde son sınıf öğrencisi Dilan Alp, Bilim Üniversitesi öğrencisi Esin Kavruk ve işçi olarak çalışan arkadaşları Erol Pamuk ve yengesi Tarlabaşı’ndan Taksim’e çıkmaya çalışıyordu. Kavruk’un iddialarına göre olay şöyle gelişti:

“Bilgi Üniversitesi yakınlarında polis müdahalesinden kaçtık. Bir apartmana saklandık. Apartmanın etrafını çevik kuvvet sardı. Bir ailenin evine sığındık. Polis eve baskın yaptı ve evin içine gaz bombası attı. Dilan’ın kulağı ve gözü arasına gaz kapsülü isabet etti. Kafatası kemiği kırıldı, hayati tehlikesi var. Bir ay sonra LYS’ye girecekti.”

İşçi Erol Pamuk ise müdahale sırasında polisin gaz bombasını attığı silahın dipçiğiyle yaralandığını belirterek polislerin arkadaşlarını yerlerde sürüklediğini anlattı:

“Yengem ve Esin’e polisler işkence yapıyordu. Saçlarından çekip yerde sürüklüyorlardı. Tekme atıyorlardı. Ben de üzerlerine yattım. Silahın dipçiğiyle kafama vurdular. Taksim İlkyardım'da dikiş attılar."

İstanbul Tabip Odası'ndan Feryal Kaya, Alp’in durumu ile ilgili doktorundan bilgi aldı. Polisin müdahalesi sonucu ağır yaralanan Alp’in kafa taban kemiği ve temporal bölgesinde kırığı olduğunu, Taksim İlkyardım Hastanesi’nde beyin cerrahisinde ameliyata alındığı bilgisini verdi.

ÇHD: ÇOK SAYIDA YARALI VAR

ÇHD İstanbul Şubesi, polis müdahalesinde yaralanan ve gözaltına alınan emekçilere ilişkin açıklama yaptı.

ÇHD, yaralılara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Serdal Gül, başına isabet eden biber gazı nedeniyle Memorial Hastanesi'ne kaldırıldı. Tomografi sonucu çıkan Serdal Gül şu an yoğun bakımda ve beyin ameliyatına hazırlanıyor.

Fehmi Oran Meşe, kafasına isabet eden biber gazı nedeniyle Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin ameliyatına alınacağı bildirildi.

Emrah Akbaba yaralı, Türkiye Hastanesi'ne kaldırıldı. Başına dikiş atıldı.

Zeynel Sabaz, Acıbadem Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra kafatası çatlağı ve beyin kanaması riski ile bekletiliyor.

Şafak Kurt, Beşiktaş bölgesinde kullanılan kimyasal silahın etkisi ile Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Bütün vücudunun kızarıklık içerisinde olduğu bildirildi. Durumu ciddi.

Ali Uğurlu isimli bir kişi Türkiye Hastanesi'ne sevk edildi. Parmağında kırık olduğu bildirildi.

Rıza Soylu isimli bir kişinin omzu ile boynu arasındaki kemiğe gelen gaz bombası nedeniyle yaralandığı bildirildi. Ancak nerede
olduğu bilinmiyor. Durumu hakkında net bir bilgiye ulaşılamadı.

Esin Yıldız, kafası ve ayağına gaz bombası isabet etmesinden ötürü Türkiye Hastanesi’ne kaldırıldı.

GÖZALTILAR

Zeynel Nihadioğlu, Gönül Doğan, Doğan Demir ve Veli Karaçam, sivil polisler tarafından Şişli Cevahir’in önünden gözaltına alındı. Halen
arabada tutulan 3 kişiden, Zeynel Nihadioğlu’nun sağlık durumunun iyi olmadığı bildirildi.

Şişli bölgesinden en az 13 kişi gözaltına alındı.

Beşiktaş bölgesinden Burcu Kender ve ismi bilinmeyen 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Hasan Özdemir, Tayfun Koç ve ismi bilinmeyen bir kişinin daha kimliklerine ve araba anahtarlarına el konulduktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi. Bu üç kişinin kimlikleri ve araba anahtarlarının hala polisin elinde olduğu söylendi.