Kadıköy'deki Caferağa Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen CHP İstanbul İl Örgütü Gençlik Kolları Kongresine katılan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin gazetecilerin sorularını yanıtladı.


" İKTİDAR BUNLARI HAYATA GEÇİREBİLİRSE, BU BİR İYİ NİYET GÖSTERGESİDİR "


CHP İstanbul Milletvekili Tekin, AK Parti ve CHP arasındaki terör sorununu çözmek için yapılan görüşmeleri değerlendirdi. Tekin, şöyle konuştu:


"Türkiye'nin son 30 yıldır kanayan bir yarası bu. Bu konuda CHP aslında seçim öncesi seçim döneminde de buna benzer maddeleri kamuoyuyla paylaştı. Birkaç maddeyi de kanun teklifi olarak parlamentoya sunduk. Yani bu bizim Sayın Genel Başkanımızın, Sayın Başbakana sunduğu daha önce kamuoyuyla paylaştığımız kamuoyunda tartıştığımız maddelerdi. Umut ediyorum ki iktidar yetkilileri bundan sonraki süreçte Türkiye'nin temel sorunu olan bu sorunun en azından kısa sürede bitişini sağlayabilecek bazı maddeleri hayata geçirir. Aşama aşama gidilmesi gerekiyor. Örneğin CHP olarak bizim verdiğimiz tutuklu milletvekilleriyle ilgili, yüzde 10 barajla ilgili, faili meçhul cinayetlerle ilgili kanun teklifleri önemli şeyler. İktidar bunları önümüzdeki süreçte hayata geçirebilirse, bir iyi niyet göstergesidir. Bölgede de böyle bir beklenti var."


" MUHALEFET ÇAĞRISINI YAPMIŞTIR "


Tekin, MHP 'yi ziyaret edip etmeyi düşünmedikleri sorusuna da yanıt verdi. Bu konuda muhatap bu oluşumu sağlayacak iktidar yetkilileridir. Bu konuda muhalefetin yapabileceği birşey yok. Muhalefet çağrısını yapmıştır. Muhalafet çağrısı yaptı.Umut ediyorum ki, iktidar bu konuda MHP ve BDP mecliste parlamentoda grubu bulunan diğer partilerle gereken iletişimi kurar. Bizim de talebimiz bu. Bu talebi iktidarın yerine getirmesi gerekiyor muhalefet olarak bizim görevimiz değil. Ama biz çağrımızı yaptık " diye konuştu.


" SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ BUNU DUYUP KIZMIŞ OLABİLİR "


Tekin, salona girmeden önce gençler arasında yaşanan arbedeyle ilgili de konuştu. Tekin, ' Sayın Kılıçdaroğlu acaba yaşanan arbede nedeniyle mi gelmekten vazgeçti ? ' sorusuna da yanıt verdi. Tekin, " Ben tam bilmiyorum. Maalesef olumsuzluk olmuş biraz önce arkadaşlarımızdan bilgi geldi. Ben buradan gençlerimize seslenmek istiyorum. Ben 12 Eylül döneminden sonra siyasi partiler kurulduğunda Gençlik Komisyonu Başkanı olarak görev yaptım. CHP'nin gençlere kadınlara çok fazla ihtiyacı var. Ama bu manzaralar bize benzeşmiş gibi. Umarım bu son olur. Sayın Genel Başkanımız bunu duyup kızmış olabilir. Ama net bilmiyorum " dedi.


PÇK-TT (MK) (FOTOĞRAF)