Tuzla tersaneler bölgesinde bulunan Ada Tersanesi’nde meydana gelen patlamanın ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin söz konusu tersaneye geldi. Emniyet birimlerinden ve yetkililerden patlama ile ilgili bilgi alan Gürsel Tekin, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi. Tekin, “Bugüne kadar Tuzla tersanelerinde kaybettiğimiz insanların sayısı 150’ye yakın. Çok sayıda da yaralı var. Bugün 2 kardeşimiz hayatını kaybetmiş. 6 işçi deyaralı. Hayatını kaybeden işçi arkadaşlarımızın kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yaralılara şifa diliyorum" diye konuştu.


Son günlerde yaşanan iş kazalarına dikkat çeken Tekin, bu kazalardan sonra Türkiye’de ölümün normal karşılanmaya başlandığını belirtti. Tekin, “Geçen günlerde grizu patlamasında 4 kişi, kömür zehirlenmesinden de 5 kişi hayatını kaybetti. Bu konuda ciddi bir iş güvenliği sorunu halen devam ediyor. 150 ölüme rağmen insanlar ölüyorsa bu devletin ihmalidir. Bakanları göreve davet ediyoruz. Umuyoruz ki böyle olaylar bir daha yaşanmaz" ifadelerini kullandı.


“CHP olarak hükümete bu tip olayların yaşanmaması için baskı yapmamıza rağmen olaylar devam ediyor" diyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ana muhalefet olarak konuyu parlamentoya taşıyacağız ve takip edeceğiz. Devlet, sözde sosyal devlet adına kömür dağıtıyor. Dağıtmış olduğu kömür neticesinde 5 insan hayatını kaybediyor. Burada bir ihmal aranacaksa, ihmal devletin kurumları ve belediyelerindedir. Gazete sayfalarında 3. Sayfalarda bu tip haberleri görürdük. Artık göremez hale geldik. Bunun çözümü için basına çok büyük görev düşüyor. 5 insan neden öldü. Devlet kömür veriyor ve verilen kömür sonucu bu insanlar ölüyorsa, hepimizin vicdanının sızlaması gerektiğine inanıyorum" dedi.


(BB)