Alanya'da 1 Aralık'ta Cumhuriyet Mahallesi'nde Ercan Çelik'in öldürülmesi, kardeşi Deniz Çelik'in ağır yaralanmasının ardından şüphelilerin peşine düşen polis, cinayetin ardından filmleri aratmayacak bir senaryoyla karşılaştı. Polis, geçen şubat ayında Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde arazi kavgası nedeniyle İhsan B.'nin, Çelik kardeşlerin amcası Murat Çelik tarafından öldürüldüğünü belirledi. Kan davasına dönüşen olayla ilgili birçok siyasinin arabuluculuk yaptığı, ancak sonuç alınamadığı belirlendi.

GÜRCÜ SEVGİLİYLE TUZAK KURDU

Öldürülen İhsan B.'nin oğulları Mehmet Ş.B. ve Murat B.'nin babalarının intikamını almak için yemin ettikleri ve Çelik ailesi üyelerini takibe aldıkları belirlendi. Olayın kan davasından kaynaklanabileceği ihtimalini değerlendiren polis, soruşturmayı bu yönde sürdürdü.

2 kardeşi takibe alan emniyet ekipleri, Mehmet Ş.B.'nin sevgilisi Gürcistan uyruklu 30 yaşındaki Ramila B. adına sosyal paylaşım sitesinde sahte isimle profil oluşturduğu, bu profilde Alanya'da oturan Ercan Çelik'le arkadaşlık kurduğunu saptadı.

AİLESİYLE TANIŞTIRMAYA GÖTÜRÜYORDU

Ercan Çelik'in daveti üzerine Ramila B., sevgilisi Mehmet Ş.B. ve kardeşi Murat B. kiraladıkları otomobille İstanbul'dan Alanya'ya geldi. İki gün boyunca Ercan ve Deniz Çelik ile gezen Ramila B., 2 kardeşin oturduğu evin adresini sevgilisi ve erkek kardeşine bildirdi. Ertesi gün Ercan Çelik, Ramila B.'ye kendisini ailesiyle tanıştırmak istediğini söyleyerek, kardeşi Deniz Çelik'i de yanlarına alıp Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine gitti.

TABANCA TUTUKLUK YAPINCA, BIÇAKLADILAR

Burada Mehmet Ş.B ve kardeşi Murat B., Çelik kardeşlerin yolunu kesti. Murat B. üzerindeki tabancayı çıkartarak ateş etmek istedi, ancak silah tutukluk yaptı. Bunun üzerine Mehmet Ş.B. ve Murat B. yanlarında getirdikleri bıçaklarla Çelik kardeşlere saldırdı. Çeşitli yerlerinden yaralanan Ercan Çelik Alanya Devlet Hastanesi'nde ölürken, Deniz Çelik ağır yaralandı.

KAMERA KAYITLARINDAN ULAŞTI

Bölgedeki işyerleri ve Mobese kamera kayıtlarını inceleyen polis, olayda İstanbul plakalı bir otomobil kullanıldığını belirledi. Akaryakıt istasyonlarına gelen yüzlerce otomobilin plakalarını inceleyen polis, şüphelilerin kullandığı araca ulaştı.

Görevlendirilen özel ekibin çalışması sonucu Mehmet Ş.B., sevgilisi Ramila B. ve kardeşi Murat B., İstanbul Bahçelievler'deki bir eve düzenlenen operasyonla yakalandı. Alanya'ya getirilen şüphelilerin ilk ifadesinin ardından olayda kullanılan tabanca ve bıçak, Antalya- Alanya Karayolu'nda bir arazide bulundu. Sorguları süren şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



TE(HA/BT)