Hırsızlar, Ankara'da takip ettikleri işadamının bir banka şubesine girmesi üzerine aracının lastiklerini kestir. Şubeden yüklü para çeken işadamı, aracına bindiği sırada lastiklerinin patladığını farkedince bir tamirhaneye giderek aracının lastiklerini değiştirmek istedi. Hırsızlar, işadamı tamirhaneye girdiği sırada aracın ön koltuğundaki içerisinde 170 bin euro bulunan çantayı alarak kaçtı. İşadamı aracına döndüğünde ise para çantasının olmadığını fark ederek durumu polise bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlığın olduğu oto tamirhanesindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntülerde işadamının otomobilden indiği sırada bir kişinin otomobilin ön kapısını açarak, koltuktaki çantayı alarak uzaklaştığı belirlendi. Bölgedeki diğer güvenlik kameralarını da inceleyen polis, iki şüpheli ve bu kişilere ait iki otomobili tespit etti. Hırsızların İskitler’deki bir banka şubesinden çıkan işadamını takip ettikleri ve işadamının banka şubesindeyken aracının lastiklerini kestiklerine ilişkin güvenlik kameraları görüntüleri de bulundu.

Araçların plakalarını belirleyen polis, otomobillerin İstanbul’da kiralandığını tespit etti. Yapılan araştırma sonucunda otomobillerin Gürcistan vatandaşı Vasili ve kuzeni George V. tarafından kiralandığı belirlendi. İki şüpheliyi  yakalamak için harekete geçen polis, bu kişilerin hırsızlık yapmak için Gürcistan’dan geldiklerini tespit etti. Polis ekipleri, İstanbulda bir rezidansta kuzen hırsızları yakaladı. Çok sayıda hırsızlık suçuna karıştıkları da belirlenen şüphelilerin polisin baskın yaptığı sırada rezidasta alem yaptıkları ifade edildi.



FK(AY/İD)