Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kentte kapı göbek kilitlerini kırarak girdikleri evlerden hırsızlık yapan bir şebekeyi takibe aldı. Uzman polisler, yaptıkları araştırmada kısa sürede şüphelilerin kimliklerini saptayarak teknik takip başlattı. Hırsızlık Bürosu ekipleri Gürcistan uyruklu şüphelileri yaklaşık 1.5 ay boyunca izledikten sonra dün sabah İzmir ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan M.G., L.T., T.R., R.P. ve N.K., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda 100 bin TL'nin üzerinde ziynet eşyası, çok sayıda cep telefonu, bilgisayarlar ve kapı göbek kilitlerini kırmada kullandıkları suç aletleri ele geçirildi.

Şüphelilerin sorgularının ardından 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında hırsızlık yapmak, konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından adliyeye çıkarılacağı açıklandı.

RUSÇA BİLEN POLİS DİNLEME YAPTI

Antalya polisinin düzenlediği operasyonda gözaltına aldığı Gürcistan uyruklu 5 şüpheli 1,5 ay boyunca teknik ve fiziki takip yöntemiyle izlendi. Polis şüphelilerin kimliklerini tespit ettikten sonra yaptığı teknik dinleme için Rusça bilen bir polis memuru görevlendirdi. Rusça konuşan şüpheliler adım adım takip edilirken yaptıkları telefon konuşmaları da Rusça bilen polis tarafından dinlendi.