Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 5 aylık teknik takip sonucu, uzun yıllardır Almanya'da yaşayan gurbetçilere ait arazilerin tapusunu sahte belgelerle üzerlerine geçirip satan şebekeyi belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklandı, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şebekeye yönelik çalışmalarını sürdüren polis, aralarında emlakçı ve tapu sicil müdürlüğünde çalışan memurların da bulunduğu şüphelilerin yakalanması için başta Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi olmak üzere Afyon, Mersin, Mardin, Diyarbakır, Osmaniye, Bursa ve Aydın illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirilen şüpheliler, ifadeleri alındıktan sonra, 'Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, rüşvet almak, nitelikli dolandırıcılık yapma, resmi belgede sahtecilik, delileri yok etme, sistem değiştirme, şantaj yapmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.



AL(HK/CK)