Almanya'da yaşayan Tuncelili işadamı Yusuf Demir'in yaptırdığı ve 4 milyon liraya mal olan oteli, bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Otelin açılış törenine, Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Yusuf Cengiz, CHP Tunceli eski milletvekili Hasan Göyüldar ile yüzlerce Tuncelili katıldı.

Otelin açılış kurdelesini TSO Başkanı Yusuf Cengiz, eski parlamenter Göyüldar ve otel sahibinin babası Hasan Demir, birlikte kesti.

Kurdelenin kesilmesinden sonra oteli gezen gazetecilere konuşan işadamı Yusuf Demir, 2010 yılında babadan kalma eski oteli yıktırdığını belirterek, şunları söyledi:

"Aslında içinde bulunduğumuz bu modern otelin temeli 1980 yılında babam tarafından atılmıştı. O günün şartarında yeterli kapasite ve hizmete sahip olan otelemizi, daha modern ve günün şartlarına göre uyarlama amacıyla temelden yıkarak yeniden inşa ettik. 2010 yılının ortalarında yıktığımız otelimizi daha modern bir yapı olarak 1.5 yıllık bir zaman dilimi içinde tamamladık. Otel içinde kullanılan malzeme ve eşyaların tamamı, müşterinin en rahat şekilde konaklaması için özel seçtik ve ilimizin turizmi açısından çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağına inanıyorum. 30 oda ve 60 yatak kapasitemiz var. 5 yıldızlı otel standartlarına göre otelimizi döşedik ve şu an modern bir butik otel olarak hizmet vermeye başladık. Bazı eksiklikleri tamamladıktan sonra 5 yıldızlı otel olarak hizmetimize devam edeceğiz. Şu an 30 çalışan personelimizle, ilimizin gençlerini de iş sahibi yapma olanağına kavuştuk. Bu da ayrı bir mutluluk. Otelimizin yapımı için 4 milyon dolar harcama yaptık. Amacımız ilimizin turizm potansiyelini arttırmak ve yeni iş alanları yaratmak, yakın bir zamanda farklı iş kollarında da yeni yatırımlar yapmayı planlıyoruz."

Yapılan tanıtım ve konuşmalardan sonra otelin ilk müşterisine çiçek verildi. Daha sonra açılışa katılanlara otelin restoranında kokteyl verildi.



FD(GG/SS)