Karakış, Doğu illeri başta olmak üzere yurdun büyük bir bölümünde yaşamı olumsuz etkiliyor. Kara teslim olan iç bölgelerde ise ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yurdun büyük kısmında kar esareti yaşanırken Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bahar havası yaşanıyor. İlk cemrenin havaya düşmesiyle birlikte Fethiye'de kırları saran papatyalar kartpostalları aratmayan görüntüler oluşturdu. Hava sıcaklığının 15 dereceye çıkmasını fırsat bilen vatandaşlar güneşli havada kırlara koştu. Kayaköy'de çiçeklerin arasında koşup oynayan çocuklar, gezinen keçi yavrularını sevmeye doyamadı. Oğlakları kucaklarından indirmeyen çocuklar şubat ayında bahar havasını yaşadı. Kırlarda çiçek toplayan Rıdvan ve Ramazan Ceylan kardeşler top oynamayı da ihmal etmedi.

Ilık havayı fırsat bilen Sinem Türker de kırlarda gezerek papatya topladı. Fethiye'de denize girilecek bir hava olduğunu belirten Türker, "3 yıldır Fethiye'de yaşıyorum. Gerçekten çok güzel doğaya sahip. Sanki bahar gelmiş gibi çiçekler açmış, böcekler, arılar uçuşuyor. Çok güzel bir hava var" dedi.

Kırlara çıkmak isteyemeyen bazı Fethiyeliler ise sıcak havanın keyfini sahil kenarındaki kafelere oturarak çıkardı. Ölüdeniz ve Belcekız Plajı'nda güneşin yakıcılığını hissetmek isteyenler uzun süre sahilden ayrılmadı.

İlk cemrenin havaya düşmesinin ardından ikinci cemre 26- 27 Şubat tarihlerinde suya, üçüncü cemre ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşecek.



ET(SU/CK)