GÜNSİAD, bir ilke imza atarak bu yıl nevruz kutlamasını İstanbul'da yapacak. 18 Mart Pazar akşamı İstanbul Çırağan Oteli'nde düzenlenecek nevruz kutlamalarına Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan başta olmak üzere tüm parti liderleri, milletvekilleri, Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve İngilizce, olmak üzere 4 dilde bastırılan davetiyelerle davet edildi.

GÜNSİAD Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Güneydoğlu işadamları olarak bu yıl böyle bir etkinliğe imaz atmak istediklerini belirterek, birlikte yaşama duygusunu pekiştirmek, barışa katkı sunmayı düşündükleri için Nevruz resepsiyonu düzenlediklerini söyledi. Bedirhanoğlu, şöyle dedi:

"Kürt meselesi Türkiye’nin en önemli meselesi olmayı sürdürüyor. En yakıcı çözüm bakımından, en yakıcı mesele olarak önümüzde duruyor. Önümüzdeki günlerde bölgedeki gelişmelerin sanki çok iyi bir seyir almayacağıyla ilgili toplumun genelinde böyle bir kanaat ve algı var. Biz gerçekten bu sorunun ve bu sorunun çözümüne bir katkı sağlarmıyız? Bir nebzede bu katkıya bizim de bir desteğimiz olur mu düşüncesiyle İstanbul’da ve oradaki iş dünyası, siyasetin değişik yelpazesindekilerle, sanat dünyası, gazeteciler ve yazarlarla organizasyonumuzu tertipledik. Orada vermek istediğimiz mesaj gerçekten birlikte yaşama duygusunu en güçlü sesle ifade etmek ve barışın kalıcı hale gelmesi noktasında yine toplumun Kürt toplumuyla, Türk toplumuyla, toplumun değişik kesimleriyle böyle güçlü bir sesi vermek amacımız. Bu yaklaşık 3 ay önce kararlaştırdığımız bir organizasyondu, hafta sonuna denk getirmek amacıyla bu tarihe aldık. BDP’de 18 Mart'ta kutlama kararı aldı. Kutlamalarda bir çakışma oldu ama bizim özellikle altını çizmek istiyoruz. Farklı bir Nevruz ya da alternatif bir Nevruz organizasyonu düşüncemiz olmadığını belirtmek istiyorum."

Bedirhanoğlu, Cumhurbaşkanı, Başbakan, parti liderleri, milletvekillerini, sanatçılar, yazarlar, iş dünyasından insanlar, davet ettiklerini belirterek, "Önemli bir kesimden de bize dönüş oldu, katılımları da sağlanacak" diye konuştu.



CA,SS(GG/SS)