BATMAN'DA SOKAKLAR BOŞ KALDI

Batman'da işyerlerinin büyük bölümü bugün açılmadı. Esnafın kepenk kapattığı kentte, BDP'li belediye de çöpleri toplamadı. halk otobüsleri, minibüslerin büyük bölümünün çalıştığı kentte, AVM'ler ve fırınların açık olduğu görüldü. Halkın büyük bölümü evlerine çekildi. Açlık grevlerinde bulunanlara destek için 12 sivil toplum örgütü temsilcisinin Yılmaz Güney Sinaması önünde dönüşümlü sürdürdüğü açlık grevi bugün de devam etti. Batman-Diyarbakır arasında sefer yapan minibüsler kontak kapatarak bugün çalışmadı.

ŞIRNAK'TA ÇÖPLER TOPLANMADI

Şırnak'ta BDP'li belediye bugün çöpleri toplamadı. Kentte esnaf kepenk kapatırken, sadece eczane ve fırınların açık olduğu görüldü. Polis, özellikle BDP binası önünde sıkı güvenlik önlemleri aldı. Polisin şüpheli gördüğü kişilerin kimliklerini kontrol etti. Şırnak'ta okullara giden öğrenci sayısının yarı yarıya azaldığı gözlendi.

CİZRE VE SİLOPİ HAYALET KENTE DÖNDÜ

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde esnaf bugün kepenklerini açmadı. Cizre'de kepenk açmayan bazı esnafın işyerinin önlerinde beklediği görüldü. İlçede geniş güvenlik önlemleri alınırken, stratejik noktalara zırhlı araçlarla güvenlik güçleri konuşlandırıldı.

Silopi'de de esnaf kepenk açmazken, cadde ve sokakların boş olduğu görüldü. Silopi'de de güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

NUSAYBİN'DE ÖĞRENCİLER OKULA GİTMEDİ

Mardin'in Nusaybin, Kızıltepe, Mazıdağ, Derik ilçelerinde de kenepkler açılmadı. Nusaybin'de öğrencilerin büyük bölümü okula gönderilmedi. Nusaybin'in bazı mahallelerinde göstericiler sokaklara barikatlar kurarken, güvenlik güçleri zaman zaman müdahalede bulundu.