Turgutreis D Marin Marina Anfi Tiyatro'da, halka açık olan Bodrum Oda Orkestrası ve Güney Koreli sanatçıların konserini, Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği'nde görevli müsteşar Lee Heechul, Kore Müzik Organizasyon Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Soung He Young, D Marin Marina Genel Müdürü Zafer Kutluğ, 1952- 53 yıllarında Kore'de savaşan evli, 3 çocuk 6 torun sahibi gazi Halil Özden, vefat eden Bodrumlu Kore gazilerinden Hüseyin Danacı'nın eşi Şefika Danacı, Ahmet Altay'ın eşi Müzeyyen Altay da madalyaları ve kalpaklarıyla dinledi. Konser, Güney Koreli ve Türk sanatçıların çaldığı ve herkesin ayakta alkışlarla söylediği 10’uncu Yıl Marşı ile sona erdi.

GAZİYE YOĞUN İLGİ

Konser sonunda, Koreli sanatçılar gazi Halil Özden ve Kore gazilerinin eşlerine yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Koreli sanatçılar ve müsteşar Lee Heechul, gazi Halil Özden’le sohbet etti, sık sık sarılıp öptü.

Koreliler’in sevgisi ve ilgisi karşısında duygulanan Halil Özden, "Tam 60 yıl önce arkadaşlarımızla Kore’de savaştık. Asla pişman olmadık. Şimdi göndersinler bu bayrak altında yine giderim. Koreli dostlarımı görünce çok mutlu oldum" dedi.

Çok iyi derecede Türkçe konuşan müsteşar Heechul da, "Ülkemiz bugünkü demokrasi ve özgürlük ortamını Türk askerine, Türkiye'nin verdiği desteğe borçludur. 1950'li yıllarda dünyanın bir ucunda demeden ülkemize yardıma gelen ve canını veren Türk dostlarımızı unutmamız, bir an olsun aklımızdan çıkarmamız mümkün değil" diye konuştu.

GÜNEY KORE'YE TURNE

Sanat koordinatörü Numan Pekdemir, konsere katılan sanatçılar ve gazi ve yakınlarına çiçek vererek teşekkür etti. Pekdemir dostluk etkinlikleri çerçevesinde Bodrum Oda Orkestrası'nın 8- 20 Eylül günleri arasında Güney Kore'ye düzenleyeceği turnede sekiz kentte konser vereceğini ve Busan'daki Türk Şehitliği'ni de ziyaret edeceklerini belirtti.



YA(İÖ/COŞ)