Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından gerçekleştirilen '26'ncı Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', dün gece coşkulu bir kapanış töreniyle son buldu. Farklı ülkeden gelen halk dansları ekiplerini aynı sahnede buluşturan yarışma, tüm dünyaya dostluk ve barış mesajları gönderdi. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda 20 ülkeden gelen bin 200 dansçı ve müzisyenin gösterilerini sunduğu yarışmada finale kalan 18 gruptan, Bulgaristan birinci, Güney Kore ikinci, KKTC ekibi de üçüncü oldu.

ÖDÜLÜ, GAZİLER DERNEĞİNE BAĞIŞLADILAR

Yarışmanın birincisi olan Bulgaristan ekibi 'Altın Karagöz' ödülü ile 5 bin euro, ikinci olan Güney Kore 'Gümüş Karagöz' ödülü ile 3 bin euro, KKTC de üçüncülük ödülü olan 'Bronz Karagöz' ile 2 bin euro aldı. Başarının heyecanından gözyaşlarını tutamayan Güney Kore ekibi, kazandığı 3 bin euroluk para ödülünü ise Bursa Kore Gazileri Derneği’ne bağışladı.

BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez'de, finalde yarışmaya katılan tüm ekiplere katılım belgesi verdi. Ödül töreni sonrası birinci olan Bulgaristan ekibi, büyük ilgi gören gösterisini bir kez daha sahneledi. Bursalılar da yarışmanın şampiyonu olan dansçıları ayakta alkışladı.



RG(FK/CK)