Manisa Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Cem Evi bünyesinde 2010 yılından beri hizmet veren Alevi Kültür Dernekleri Manisa Şubesi, yeni binasına taşındı. 1'inci Anafartalar Mahallesi Konuk Caddesi üzerindeki yeni hizmet binasının açılışına Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük, ilçelerdeki şube başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sendika temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Aleviler katıldı. Açılışta konuşan Alevi Kültür Dernekleri Manisa Şube Başkanı Sevim Savunmaz, bugünlerde Aleviler'in yoğun bir baskı ve sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek, yaşanan sorunların birlik ve beraberlik içerisinde aşacaklarını söyledi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük de Türkiye'nin bugünlerde siyasi iktidarın insana, kültüre, inanca faşizan yaklaşımları yüzünden sıkıntılı bir süreçten geçildiğini söyledi. Yaşanan sıkıntıdan Aleviler'in de olumsuz yönde etkilendiğini ifade eden Gündük, "Türkiye'de sayıları azımsanmayacak kadar çok olan Aleviler maalesef ki iktidarın taraflı ve faşizane politikaları arasında baskı ile zulümle karşı karşıyayız. Baskı ve zulmü aşabilmemiz için bu ülkede Aleviler'in tek başına mücadele etmesi yetmez. Demokrasiye, aydınlığa ve kardeşliğe inanan tüm kurumların, kesimlerin biraraya gelmesi gerekir. Nasıl konu emek olduğu zaman bir araya geliniyorsa, konu Alevi olduğu zamanda bizim davamızda da sahip çıkmasıyla özgürlüğe kavuşabiliriz. İnatla davamızı sürdüreceğiz. Ölmek var dönmek yok" dedi.

Gündük, Türkiye'de alevilerle sünniler arasındaki barışın sağlanması için acılarla yüzleşilmesi çağrısında bulundu. Gündük, Çorum'da, Kahramanmaraş'ta, Sivas'ta yaşanan olayların hesabını Aleviler'en önce Türkiye'deki Sünniler'in sorması gerektiğini söyledi.

Gündük'ün konuşmasının ardından Emeğe Türkü isimli grup katılanlara çeşitli şarkılar söyledi.

İK (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)