Rize Belediye Meclisi, Gündoğdu Beldesi'nin Rize Belediyesi’ne bağlanması için yaklaşık 4 ay önce meclis kararı aldı. Rize Valiliği’ne bildirilen karar, onay için Bakanlar Kurulu’na gönderildi. Bakanlar Kurulu’nun ardından Danıştay’ın da onayı ve Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı'nın üçlü imzasıyla tüzel kişiliği kaldırılan Gündoğdu Beldesi, Rize Belediyesi’ne bağlandı. Karar geçen Pazartesi günü resmi gazetede yayınlandı.

1965 yılında kurulan beldenin kapatılma kararından dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını anlatan Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, Danıştay 1’inci Dairesi'nin Belediyeler kanunun 11’inci maddesine dayandırdığı kararının hatalı olduğunu savundu. Karara Danıştay 8’inci dairesine nezrinde itirazda bulunacaklarını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

“Danıştay bir görüş dairesidir. O görüş dairesi bizim haklı olduğumuz konuda aleyhimize bir karar verdi. Dersimize çok iyi çalışıp elimizde olan bilgi ve belgeyi düzenledikten sonra Danıştay 8'inci Dairesi'ne müracaatımızı yapacağız ve kararı bekleyeceğiz. Fiiliyatta bitmiş bir belediye değiliz. Çalışmalarımız gelecek seçime kadar devam sürecek.  Belediyemiz hizmetlerine ara vermeden devam edecek. Belediyemizin 11'inci maddeye muhatap tutulmasını haksızlık olarak görüyorum. Çünkü 11'inci madde, belde belediyesi maaş veremiyor, hizmet noktasında gerilerde kalıyorsa ve İller Bankası'ndan para gelmedikten sonra çivi çakması bile mümkün değil ise o beldeyi kurtarmak için konulmuş bir maddedir. Fakat bizim belediyemiz dışarıdan kaynak gelmeden, kendi öz kaynaklarıyla bütün hizmetlerini karşılayacak konumdadır. Böyle güçlü olan bir belediyenin tüzel kişiliği kaldırılarak merkeze bağlanması belediye meclisimizi, muhtarlarımızı ve halkımızı üzmüştür."

BU KARAR GÜNDOĞDU’YA DAYATMA OLMUŞTUR

Gündoğdu Belediyesi'nin merkeze bağlanması durumunda Gündoğdu’nun en az on yıl geriye gideceğini ifade eden Yıldız, “Bu karar Gündoğdu’ya bir kazanç sağlamayacak. Sadece Rize’yi büyütme adına bir kazanç olarak görülebilir. Ama halkımız hizmet noktasında mağdur olacak. Bu karar Gündoğdu için dayatma olmuştur. Gündoğdu halkının bu kararda rızası yoktur. İlçe olması gereken Gündoğdu'nun mahalle yapılmasını hazmedemiyoruz. Beni partim burada aday yaptı. Ama beni belediye başkanı yapan Gündoğulular oldu. Bu mücadelede ben Gündoğdu halkının yanında olacağım” dedi.