Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen Bakan Günay’ın ilk durağı Kemalpaşa İlçesi oldu. Günay’ı Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar karşıladı. Günay, geçen ay bir firmanın depo olarak kullanmak için sondaj çalışması yaptığı alanda bulunan, M.S. 4'üncü yüzyıla ait olduğu düşünülen antik kenti gezdi. Günay, bulunan eserler ve antik kentin yapısı ile ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Günay şunları söyledi:

"Burada bulunan kentin kazı çalışmaları devam etmekte. Şu ana kadar bulunan yerleşim alanı ve bu alan içerisinde bulunan taban mozaikleri gerçekten çok değerli ve güzel eserler. Temennimiz bu alanın çevresinde de buna benzer eserleri bulmak. Şu anda arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar. Yeni eserlerin çıkmaması durumunda bu mozaiklerin başka bir yerde sergilenmesi için buradan taşıma durumumuz söz konusu olacak."

EXPO’DA 5 ÜLKE İLE YARIŞIYORUZ

EXPO 2020 için yarışan İzmir için dün Paris’te Uluslararası Sergiler Bürosu’nun genel kurulunda diğer aday ülkelerle birlikte sunum yapıldığını ve sunumun çok başarılı bir gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Günay sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir için gerçekten güzel bir gündü. Çok iyi bir sunum olduğunu düşünüyorum. Katılan tüm bürokrat ve görevli arkadaşlarımız sunumu en iyi şekilde yaptılar. Zaman iyi kullanıldı, diğer ülkelerle kıyaslamak yaparsak Türkiye’nin bu sunumda daha iyi bir izlenim bıraktığını düşünüyorum. Zaten salonun ilgisi, alınan alkışlar, sunum başkanının değerlendirmesi bunun bir göstergesi. Şunu da ifade etmekte fayda var, geçen sefer İtalya (Milano) ile yarıştık, bu yıl 5 ülke ile yarışıyoruz. Herkes kendi bölgesinden başlangıçta bir miktar oy alacak ve eleme usulü ile bir değerlendirme olacak. Eğer Türkiye ilk turlarda bir kazaya uğramaz ve sonlara doğru kalmayı başarırsa, bu işi inşallah koparacağız. Zaten samimi olarak tüm içtenliğimle söylüyorum. Tarih olarak, coğrafi yapısı olarak, ulaşım olarak, güvenlik olarak bakarsak İzmir bu iş için biçilmiş kaftan. Bu sunumda en alt kademesinden en üst düzeye kadar çalışan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizleri Paris’te yalnız bırakmayan İzmir dostlarımıza ve basın mensuplarına da teşekkür ediyorum."

ASKERLİK ŞUBESİ MÜZE OLABİLİR

Bir gazetecinin, Kemalpaşa’da Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda konakladığı, kapatılan Askerlik Şubesi Binası’nın müze olmasına yönelik sorusuna cevap veren Günay, "Konuyu az önce Belediye Başkanımız da benimle paylaştı. Bize bu konuda gelen bir talep var. Bununla ilgili bir çalışma başlatacaklar" dedi.



ÜY(İÖ/COŞ)