Türkiye-Yunanistan arasındaki işbirliği arttırmak amacıyla İstanbul’a gelen Yunanistan Turizm ve Kalkınma Bakanı Olga Kefaloyanni ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Etiler’de bir restaurantta yemekte bir araya geldi. Kızı Pınar Günay ile birlikte yemeğe gelen Bakan Ertuğrul Günay ile Olga Kefaloyanni basın mensuplarına görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundular.


İYİ BİR İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIMIZI UMUT EDİYORUM

Neşet Ertaş’ın cenaze törenine katıldığı için gün içinde Kefaloyanni ile görüşemediklerini ifade eden Bakan Günay, “Ancak müsteşarımız buradaydı gün boyu birlikte tek tek ilgili konuları görüştüler. Daire başkanımızda buradaydı. Bende onların konuştukları bu konular üzerinde bir kez daha bir görüş alışverişi yapacağım. Zaten bizim Yunanistan Turizm Bakanlığı ile eskiden bu yana yaptığımız çalışmalar var. Uzak pazarlardan ortak destinasyon programları yapmak, Amerikan ve Uzak Asya’dan gelenleri hem Yunanistan’a hem de Türkiye’yi birlikte görmeleri için özendirme konusunda bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz tekrar. İyi bir işbirliği yapacağımızı umut ediyorum. Baştan beri çalışmalarımız vardı onlara aralıksız devam edeceğiz." dedi.


HER İKİ ÜLKEDE TURİST SAYISININ ARTMASI

Daha sonra söz alan Kefaloyanni ise zorluklara rağmen bu görüşmenin gerçekleşmiş olmasından dolayı çok memnuniyetini dile getirirken, “Türkiye ile Yunanistan turizm konusunda işbirliği yapabileceğini hissettim. Ve her iki ülkenin de menfaatine yönelik. Uzun senelerdir iki ülkenin menfaatine yönelik durumlar gelişti.Konuyu pratik tarafıyla inceleyip yüksek ve hedefler koyarak 2013’teki hedeflere ulaşmamız. Amacımız her iki ülkede karşılıklı olarak turist sayının arttırılması. Ortak paketlerin organize edilmesi, Uzak destinasyonlar için. Çin, Hindistan, Japonya gibi ve sadece bunlarla sınırlı olmayacak şekilde. Bizim için önem arz eden özel sektörün büyüyüşe geçmiş olmasıdır. Bizim siyasiler olarak bu uygun ortamı yaratmamız. Zaten Türk bakanı Atina’yı ziyaret etmesi için davet etmiş bulunmaktayım. Belirli hedeflerin belirli bir organizasyon şeması altında gerçekleşmesi için." dedi.


GÜNAY’DAN KEFALOYANNİ’YE NEŞET ERTAŞ CD’Sİ

İki bakan daha sonra birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti. Yunanistan Turizm ve Kalkınma Bakanı Olga Kefaloyanni bakan Günay’a dostluk ve barışı simgeleyen bir biblo hediye etti. Bakan Günay ise Kefaloyanni’ye üzerinde Ayasofya’da yer olan bir figürün bulunduğu tablo, İzmir kitapçığı ve bugün memleketi Kırşehir’de toprağa verilen Neşet Ertaş’a ait çeşitli CD ve DVD’ler verdi. Kefaloyanni, Ertaş’ın ölümüyle ilgili Bakan Günay’a “Gerçekten Türkiye için büyük bir değer olduğunun farkındayım. Kaybı için çok üzgünüm. Kendisinin cenazesine katılmanız gerçekten elzem olduğunun farkındayım." dedi.

İki bakan arasındaki görüşme, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

TY (ET)