Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bombalı araçtaki patlama sonucu hayatını kaybeden 11 yaşındaki Fesih Demircan'ın otopsisi tamamlandıktan sonra cenazesi, ailesine teslim edildi. Demircan'ın cenzesi akşam saatlerinde Şemdinli İlçes'ne getirildi. Beşevler Mahallesi Merkez Mezarlığı'nda cenaze namazı kılındı. Ardından da 11 yaşındaki Demircan gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu arada, taziye evinde, BDP Milletvekili Esat Canan ve yanındakilerine tepki gösterildiği iddiaları ile ilgili, Canan da açıklamalarda bulundu. Canan, tazayi evinde aile ile görüştüklerini, kendilerine hiç bir şekilde de tepki gösterilmediğini belirterek, "Biz aileye başsağlığı dileğinde bulunduk. Bizi çok iyi karşıladılar. İddia edildiği gibi bir tepki ile karşılaşmadık. Ailenin acılarını paylaştıktan sonra da evden ayrıldık" dedi.

Canan bir kişinin gösterdiği tepki ile ilgili de "Taziye evinden ayrıldıktan sonra patlamada hasar gören ev ve işyerlerini de ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Bu sırada MHP eski ilçe başkanı Sabri Gündoğan adlı vatandaşın binasına da gitmek istedik. o da 'Benim binama girmeyin' diye bir ifadede bulundu. Biz de onun binasına girmedik. Ancak diğer diğer vatndaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik" dedi.


AD(FE/AAA)