Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bombalı araçla yapılan saldırı ardınden enkaz haline gelen araç olay yerinden kaldırılırken, polis araştırmasını sürdürüyor. Saatlerce olay yerinde kanıt toplayan polis, Mobese kameralarının görüntülerini inceliyor. Bomba yüklü aracın ne zaman, nerden, nasıl getirilip park edildiği görüntüleriyle ortaya çıkacak.

Şemdinli'de patlama ardından işyerleri ve evleri zarar görenler saldırının izlerini silmek için çalışırken kırılan camların yerine yenilerini taktırdı. Olay yerinde incelemelerde bulunan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, faillerin bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini ve bunun kamuoyu ile paylaşılmasını istedi. Belediye Başkanı Sedat Töre ise, Şemdinli halkının karanlık olayın failinin en kısa sürede ortaya çıkarılmasını ve bu tür olayların bir daha tekrarlanmamasını istediklerini söyledi. Bir çocuğun hayatını kaybettiğini belirten Başkan Töre, bunun telafisinin olmadığını ifade etti.

Öte yandan hayatını kaybeden Faris Demircan'ın ailesi ise, çocuklarının acısını yaşıyor. Dün gece hazırlanan yemek sofrasını bile yerden kaldıramayan aile de acılarının büyük olduğunu ve başka acılarla karşılaşılmaması için devletin olayın üzerine gitmesini istedi. Şemdinlililer de acılı aileyi yalnız bırakmayarak taziye ziyaretine geliyor.