Piyanist Eren Levendoğlu'nun sanat yönetmenliğinde, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay'ın sanat danışmanlığında ve Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Pekergin ile 9 yıl önce başlayan serüven halen aynı kadroyla yoluna devam ediyor. Türkiye'nin en uzun soluklu ve kapsamlı festivalleri arasında yer alan ve bu yıl 19 konsere ev sahipliği yapacak Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Türkiye'den ve dünyadan birçok müzisyeni ağırlayacak. Çeşitli ülkelerden gelen müzisyenler 400 yıllık Ortodoks şapeli Eklisia'nın eşsiz akustiği ve romantik ortamında dinleyiciyle buluşacak.

Festivalin konukları, solo piyanoda Gülsin Onay, Rus Lilya Zilberstein, Litvanyalı Muza Rubakycke, İngiliz Jonathan Plowright, Hollandalı Karst de Jong ve solo viyolonselde İskoç Alexander Bailli ve Çağ Erçağ olacak. Ayrıca festivalde, Bilkent Senfoni Orkestrası, Hacettepe Senfoni Orkestrası, Erol Erdinç Caz Quartet ve Bremenhaven Stadtheater balesi seyirciyle buluşacak.

FESTİVAL KAPSAMINDA MASTERCLASS ATÖLYELER

Festival boyunca, organizasyon kapsamında Eklisia Summer Music Academy de (ESMA) masterclass atölyeler açılacak. Dünyanın dört bir yanından Gümüşlük'e gelen virtüözlerden ders alma fırsatını yakalayacak genç müzisyenler, hem unutulmaz bir tecrübe kazanacak hem de katıldıkları masterclass atölyelerinden sonra konser verme şansı yakalayacak. Festival kapsamında bugüne kadar 300 civarında genç müzisyen dünyaca meşhur virtüözlerin masterclass atölyelerine katılarak piyano, keman, viyolonsel, flüt, arp, orkestra şefliği, şan ve gitar dallarında sertifika sahibi oldu. 9 öğrenci de yurt dışında eğitim görme şansı yakaladı.

PİYANO YARIŞMASI YAPILACAK

Festival kapsamında, Ahmed Adnan Saygun Bodrum Piyano Yarışması, 20-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bodrum Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenecek yarışmada, Gülsin Onay, Lilya Zilberstein, Karst de Jong, İbrahim Yazıcı, Julian Gorus ve Eren Levendoğlu jüri olarak yer alacak. Yarışma yurt içinden ve yurt dışından yetenekli tüm gençlere açık olacak.

FESTİVAL PROGRAMI

5 Temmuz: Bilkent Senfoni Orkestrası ve Gülsin Onay (Piyano)

6 Temmuz: Bilkent Senfoni Orkestrası ve Gülsin Onay (Piyano)

09 Temmuz: Bremenhaven Stadtheater Ballet - Carmina Burana (Almanya)

20-24 Temmuz: 1'inci Uluslararası Adnan Saygun Bodrum Piyano Yarışması

25 Temmuz: Lilya Zilberstein (Rusya)

28 Temmuz: Karst de Jong (Hollanda)

1 Ağustos: Muza Rubackyte (Litvanya)

12 Ağustos: Jonathan Plowright (İngiltere)

16 Ağustos: Erol Erdinç Quartet

20 Ağustos: Hacettepe Senfoni Orkestrası

22-31 Ağustos: Caz Programı

1 Eylül: Borusan Quartet

7 Eylül: Gülsin Onay



SŞ(İÖ/CK)