Yoğun kar yağışı nedeniyle Gümüşhane’de 240, Bayburt’ta da 164 olmak üzere toplam 404 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığı Gümüşhane'de 33, Bayburt’ta ise 36 santimetreye ulaştı. En düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Gümüşhane’de 4, Bayburt’ta ise 5 derece olarak ölçüldü.

Dün gece yoğun kar nedeniyle saat 19.30 sıralarında ulaşıma kapanan Bayburt- Erzurum karayolu, çalışmaların ardından bugün saat 03.30 sıralarında açıldı. Yolun kapanması sırasında Kop Dağı'nda mahsur kalan bir otobüsteki 25 yolcu ile Erzurum yönüne gidemeyen 6 otobüsün yolcuları, Bayburt'taki otel, yurt ve pansiyonlarda misafir edildi.

Bu arada, Gümüşhane- Yağmurdere karayolu Kostan Dağı, İkisu- Şiran karayolu Tersun Dağı geçidi ile Bayburt- Araklı karayolu Dağbaşı ve Bayburt- Çaykara karayolu Soğanlı dağı geçitlerinde de ulaşım sağlanamıyor. Yolları açmak için çalışmaları sürdüren İl Özel İdaresi ve karayolları ekipleri, yola çıkacak vatandaşları dikkatli olmaları, yanlarında çekme halatı, zincir ve takoz bulundurmaları konusunda uyardı.