Üniversite kampüsünde düzenlenen törene, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, belediye başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezunlar adına konuşan okul birincisi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisi Zeynep Akbulut, istedikleri hedefe ulaşmak için çalışacaklarını belirterek, "Devletimize ve milletimize faydalı bir birey olmak için uğraşacağız. Önümüzde çok engeller olduğunu biliyoruz ama bunları azimle ve kararlılığımızla aşacağız” dedi.

"EĞİTİM HAYAT BOYU DEVAM ETMEKTEDİR"

Gümüşhane Üniversitesi’nde çok onurlu bir günün yaşadığını belirten Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın da mezunlara seslendi ve şunları söyledi:

“Bugün üniversite öğrenim yolculuğunuz bitiyor, diploma alıyorsunuz ve keplerinizi atacaksınız. Ancak unutmayın ki, eğitim hayat boyu devam etmektedir. Hayatınızda bir kapı kapanırken, alacağınız diplomalar sizlere yeni bir kapı aralayacak veya eğitim alanında ya da başka bir alanda yeni bir hayata başlayacaksınız. Öğreniminiz boyunca edindiğiniz bilgiler, sosyal ve bireysel gelişiminiz ile dünyanın her yerinde başarılı olacağınızı düşünüyorum.” 

Gümüşhane Üniversitesi’nin genç bir üniversite olduğunu dile getiren Vali Yusuf Mayda da, henüz 4 yıllık bir üniversite olmasına rağmen ülke sıralamasında ileri bir düzeyde bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından okul birincisi Zeynep Akbulut, ailesiyle birlikte mezuniyet kütüğüne plaka çaktı. Halk oyunu gösterilerinin ardından bin 188 öğrenciye diplomaları verildi. Dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler dağıtıldı. Tören, öğrencilerin diploma yemini ederek keplerini havaya atmasıyla son buldu.