İstanbul’da yaşayan Cengiz Çiftçioğlu, ailesi adına Hasanbey Mahallesi'nde bulunan arsayı Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda'nın makamında imzalanan protokol ile huzurevi yapılması için hibe etti. İmza törenine Vali Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, vali yardımcıları Cahit Karatepe ve Armağan Ünal ile Çiftçioğlu ailesi adına Cengiz Çiftçioğlu katıldı. Arsanın hibe edilmesine yönelik protokolün imzalanmasının ardından konuşan Cengiz Çiftçioğlu, eski bir Gümüşhaneli olduğunu belirterek, "Sevdiğimiz Gümüşhane’de babamız Yusuf Çiftçioğlu’ndan kalan yaklaşık 5.5 dönüm arsayı huzurevi yapılmak üzere bağışlamış bulunuyoruz” dedi.

Gümüşhane’de huzurevi yapılması söz konusu olunca il dışında yaşayan hemşehrilerinin kadirşinaslık göstererek büyük katkı yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Canlı, “Bunun son örneği de Cengiz Çiftçioğlu'nun şahsında Çiftçioğlu ailesidir. Çok müstesna bir yerde 5.5 dönümlük araziyi huzurevi için bağışladılar. Ben de Gümüşhane halkı adına kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2012 yılı içinde Gümüşhane'ye huzurevi yapılmasının kararlaştırıldığını vurgulayan Vali Yusuf Mayda ise, "Planlamadan geçen huzurevi için uygun bir arsa arıyorduk. İlimizin en güzel mevkilerinden birinde bulunan değerli bir arsayı gözlerini bile kırpmadan bağışladılar. İlimiz adına kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah güzel hizmetlere vesile olacaktır. Diğer hayırseverlere de örnek olacaktır” dedi.



HY (TM/RT)