Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuksuz 6 sanık katılmadı. Sanık avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada mahkeme heyeti, sanıkların ifadelerinin alınması için talimat yazılmasına ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı nezdindeki itirazın akıbetinin sorulmasına karar vererek duruşmayı 3 Mayıs tarihine erteledi.

6 SANIK YARGILANDI

Gümüşhane'de 14 Şubat 2005'te bir çöp konteynırında yüklü miktarda kupürsüz ilaç bulunması üzerine, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, dönemin Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Yıldız, özel bir poliklinikte çalışan Dr. Köksal Bayrak, Milletvekili Sabri Varan'a ait Ebru Eczanesi'nin sorumlu müdürü Aysel Samrıoğlu, Gümüşhane Ticaret Meslek Lisesi Müdür vekili Mehmet Çiftçi, sağlık ocağında görevli Dr. Didem Karabiber ile Ebru Eczanesi’nde kalfa olarak çalışan Yaşar Ender Hazır hakkında, 'Resmi belgede sahtecilik' ve 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçlarından Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Sanıklardan Mehmet Çiftçi, Aysel Samrıoğlu, Yaşar Ender Hazır, Ömer Yıldız ve Köksal Bayrak’a bu suçlardan 5'er yıl 8'er gün hapis cezası verildi. Dr. Didem Karabiber ise, görevi kötüye kullanma suçundan 4 bin 287 lira adli para cezasına çarptırıldı.


HY(TM/AAA)