Sağlık Meslek Yüksek Okulu çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen ve Hürriyet Gazetesi Aile İçi Şiddette Son Kampanya Koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu'nun konuşmacı olduğu paneli İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler izledi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, açılış konuşmasında, "Doğada şiddetten yakınan insan, diğer yandan şiddetin failidir. Her 3 kadından birinin fiziksel şiddete uğradığı bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

Hürriyet Gazetesi Aile İçi Şiddette Son kampanya koordinatörü ve sosyal hizmet uzmanı Neşe Hacısalihoğlu ise, kampanya çalışmaları hakkında bilgi verdi, toplumun kadın ve erkekten neler beklediği konusunda izleyicilerle interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Hacısalioğlu, ayrıca şiddetin sebepleri, şiddeti kontrol altına alma, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile sorunların şiddetsiz  çözümü konularında bilgiler aktardı. Konferansın sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Hacısalihoğlu’na plaket verdi.