Kaza, dün gece Malkara İlçesi’ne bağlı Ahievren Köyü yakınlarında meydana geldi. Yunanistan’ın Gümülcine Başkonsolosluğu'nda muavin konsolos olarak görev yapan Fatma Berin Okur, Yunanistan plakalı otomobille tatil yapmak için Türkiye'ye geldi. İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra İstanbul’a gitmek isteyen Okur, Malkara İlçesi’ne bağlı Ahievran Köyü girişinde önüne çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırdı. Kontrolden çıkan otomobil karşı şeride geçerek takla atıp tarlaya girdi. Yan dönen otomobilden hafif yaralı çıkarılan Okur, kazayı görenlerin ihbarıyla gelen ambulansla Malkara Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

VALİDEN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, kazanın ardından Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak muavin konsolos Fatma Berin Okur’un durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra, hastaneye giden polislerin cep telefonundan Fatma Berin Okur ile görüşen Vali Kemelek, 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Malkara Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen Okur, gece 02.00 sıralarında hastaneden taburcu edilerek başka bir araçla İstanbul’a gitti.

BÜYÜK GİZLİLİK

Yunanistan’ın Gümülcine Başkolosluğu’nda muavin konsolos olarak görev yapan Fatma Berin Okur’un trafik kazasında yaralanması, polis ve jandarma ekiplerini de alarma geçirdi. Kazanın ardından Okur'un bilgileri gizlenirken, güvenlik güçleri Okur’un fotoğrafının çekilmesini de engelledi.

DAİMİ TEMSİLCİLİĞE ATANDI

Son 2 yıldır Gümülcine Başkonsolosluğunda görevli olan Fatma Berin Okur’un kısa bir süre önce Strazburg’taki Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliği’ne atandığı öğrenildi.



MY(LK/CK)