T24 internet sitesi de terörle mücadele ekiplerinin operasyonuna çevik kuvvet ekiplerinin de katıldığını yazdı.

Olayda gözaltına alınan olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi henüz bulunmuyor.


Edinilen bilgilere göre polisler hala Gülsuyu mahallesinde bulunmayı sürdürüyor. Her sokakta ve meydanda polis ekiplerinin görüldüğü belirtiliyor.


Radikal gazetesindeki habere göre Gazi mahallesinde 15 adrese baskın yapan polis ekipleri sabah saat 9 sularında operasyonu bitirdi


Gülsuyu'ndaki operasyonda ise 'polisin 60 adrese baskın yaptığı, altı silah ele geçirildiği' bilgisine yer verildi.

Operasyon timleri ve Özel Harekat polisleri, Gülsuyu Gülensu Haklar Derneği'ne girerken polisler, bina önünde sabaha kadar bekledi.

Türkiye basınında yer alan haberlerde Maltepe'de dün gece olay çıktığı, Gülsuyu mahallesi'ndetıklayın'nde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik için yürüyüş yapmak isteyen gruba polisin izin vermediği belirtildi.

Habere göre bunun üzerine ara sokaklarda barikat kuran bir grup polise molotof kokteyli atarken, polis de biber gazıyla müdahale etti.


İçişleri Bakanı Muammer Güler geçen hafta İstanbul Gülsuyu'nda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesindeki maskeli ve silahlı kişilerle ilgili olarak "provokasyon hazırlığı vardı" mesajı verirken "O silahların niye hazırlandığını biliyoruz" demişti.


Polisin provoke edilmeye çalışıldığını söyleyen Güler, "Gereği yapılacak" diye konuşmuştu.

Gülsuyu'nda uyuşturucu tacirlerinin vurduğu söylenen Hasan Ferit Gedik'in cenazesinde yüzleri kapalı ve ellerinde kalaşnikoflar olan bir grup dikkat çekmişti.