Gülşehir Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ahmet Korkmaz ve Gülşehir Anadolu Lisesi Tarih ve İzcilik Kulübü Danışmanı Tayfur Urgenç tarafından hazırlanan '2'nci Geleneksel Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Yürüyüşü'ne aralarında Gülşehir Kaymakamı Abdullah Özadalı, Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Gülşehir MYO Müdürü Dr. Mehtap Aracı’nın da bulunduğu yaklaşık 1200 öğrenci ve kişi katıldı. Meşalelerle ve ay- yıldızlı bayraklarla ilçe merkezinden geçen öğrenciler ve katılımcılar Kepez Tepesi’nde Sarıkamış şehitleri için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Anma etkinliğinde, 400 kişiden oluşan koro kahramanlık marşları söylerken, 60 kişilik öğrenci grubu da  tören alanında kol kola girerek Türk bayrağı oluşturdu.

Gülşehir MYO Müdür Yardımcısı Ahmet Korkmaz, Sarıkamış’ın Allahu Ekber Dağları’nın doruklarında kar fırtınasına tutularak kirpikleri, kaşları donan, gözleri kaskatı semaya dikilmiş on binlerce şehidin ismi olduğunu söyledi. Diz çökmüş halde, silahları ile nişan alırken elleri tetikte, parmakları donmuş, şerefli Türk Ordusu’nun destanı olarak da bilinen Sarıkamış’ın yenilgi olarak algılanmaması gerektiğini belirten Korkmaz şöyle dedi:

"Sarıkamış, bir yenilgi değil, kendini feda etme yüceliğidir. Toprağa düşen en son şehidin kanıyla çizilmiş, bu memleketin tapusudur Sarıkamış. Tarihlere şan olsun ki, büyük Türk ordusu yüksek dağlar üstünde, karakışın tipisinde,düşmanın güllesi üzerine kar gibi yağarken bile arkasına dönmedi.Ne mutlu bizlere ki böyle bir ecdadın torunlarıyız."



AK(OE/İD)