Olay, Gülşah öğretmenin ailesinin oturduğu Selçuk İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi Eylül Sokak'ta dün gece meydana geldi. Aslen Ispartalı olan ve ailesi Konya'da oturan sınıf öğretmeni Gülşah Aktürk, 7 yıldır görev yaptığı Van'da görev yapıyordu. Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde işçi statüsünde çalışan Hakan Başar'la iddiaya göre bir süre arkadaşlık yapan Gülşah öğretmen, bir yıl önce ayrıldı. Ancak Hakan Başar peşini bırakmayıp sürekli rahatsız edince de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hakan Başar hakkında, Gülşah öğretmene yaklaşmama kararı alındı.

KONYA'YA PEŞİNDEN GİDİP ÖLDÜRDÜ

Buna rağmen Hakan Başar tarafından sürekli rahatsız edilen öğretmen Gülşah Aktürk, hem başka ile tayinini istedi, bu olmayınca da koruma talebinde bulundu. Morali bozulan ve ne yapacağını şaşıran Gülşah öğretmen, 1 aylık rapor alarak 3 gün önce Konya'daki ailesinin yanına geldi.

Hakan Başar da Gülşah öğretmenin ailesinin yanına gittiğini öğrenince Van'dan dün uçakla Ankara'ya, oradan da kiraladığı otomobille akşam Konya'ya geldi. Başar, saat 21.45 sıralarında Gülşah öğretmeni cep telefonundan arayıp, "Ben, Konya'ya geldim. Şu an evinizin önündeyim, aşağıya in görüşelim" dedi. Gülşah öğretmen de mahallede rezalet çıkarmasından korktuğu Hakan Başar'ı ikna edip göndermek için aşağıya indi.

İkili arasında otomobil içinde yaklaşık 15 dakika süren görüşme sonunda Hakan Başar'ın, sevgili olarak ilişkiyi sürdürme teklifini reddeden Gülşah Aktürk evine gideceğini söyleyerek araçtan indi. Peşinden inen Hakan Başar, tabancısını çekip Gülşah öğretmene kurşun yağdırdı.

Saldırgan kaçarken, başına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla yare yığılan Gülşah öğretmen son bir hamleyle cep telefonundan babasını arayıp yardım istedi. Ailesi ve silah sesleri üzerine çevrede toplananlar tarafından çağrılan ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Gülşah Aktürk, doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

"NE, ÖLDÜ MÜ?"

Cinayetten kısa süre sonra görgü tanıklarının aracın plakasını vermesi sayesinde polis Hakan Başar'ı yakaladı. Üzerinde cinayette kullandığı tabanca ile bir de kuru sıkı tabanca ele geçirilen Hakan Başar, polise verdiği ifadesinde, "Beni terk etmişti. Barışmak için geldim, konuşacaktık. Böyle olacağını bilmiyordum" dedi. Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolü için getirildiğinde gazetecilerin 'Niçin öldürdünüz?' sorusu üzerine Başar şaşırdı ve "Ne öldü mü?'' diye cevap verdi. Hakan Başar, poliste sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

"KIZIM KORUMA TALEBİNDE BULUNMUŞTU"

Gülşah öğretmenin cenazesini almak izin Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi morguna gelen Haşim Aktürk, kızının bu kişiden kurtulmak için tayinini istediğini söyledi. Haşim Aktürk, "Kızımı sürekli rahatsız ediyordu. Tehdit ediyordu. Kızım savcılığa suç duyurusunda bulunup, koruma talebinde bulundu. Hakan Başar için, kızıma yaklaştırmama kararı alındığını öğrendik. Kızımı sürekli rahatsız ediyordu. O yüzden kızım rapor alıp, yanımıza geldi'' dedi.

Gülşah öğretmenin cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Cenaze Aktürk ailesinin memleketi Isparta'nın Şakrikaraağaç İlçesi'ne bağlı Beyköy'de toprağa verilecek.