Fethiye'nin Kesikkapı Mahallesi'nde 15 Ocak 2010'da çıkan yangında 83 yaşındaki İdris Aydın'a ait ev, yanarak kullanılamaz hale geldi. İdris Aydın'ın yaralı kurtulduğu yangından sonra olay yerine giden yerel 21'nci Yüzyıl televizyonu muhabiri Murat Bayat, yanan evi görüntüleyip Aydın'ın komşuları ile röportaj yaptı. Bu röportajlar sırasında kameranın karşısına geçerek, komşusu İdris Aydın için yardım isteyen Gülgün Dikiş, görüntü ve gülüşüyle dikkat çekti. Röportajı, "Dedeye sahip çıkalım" başlığıyla internette yayınlanan Gülgün Dikiş, kısa sürede bir internet 'fenomeni'ne dönüştü.

3 MİLYON 395 BİN KİŞİ İZLEDİ

Farklı başlıklar altında yayınlanan video, 3 milyon 395 bin kişi tarafından izlendi. Röportajı yapan muhabirin de kahkahalara boğulduğu görüntüler, televizyon tiplemelerine ilham kaynağı oldu. Komedyen İsmail Baki Tuncer, televizyon programında Gülgün Dikiş'i, 'Rencide Porsuk' adıyla taklit etti.

YANGINDAN YARALI KURTULDU, KAZADA ÖLDÜ

Yangından bir süre sonra eşinden ayrılan Gülgün Dikiş, Tuzla Mahallesi'nde babası Hasan Dikiş'in evine yerleşti. İnternetteki ününden habersiz olan 2 çocuk annesi Dikiş, evde internet bağlantısı ve bilgisayar olmadığı için milyonlarca kişi tarafından izlenen videosunu yaklaşık 3 yıl boyunca izleyemedi. Gülgün Dikiş'in 'Dedeye sahip çıkalım' sözleriyle halktan yardım istediği İdris Aydın 6 ay önce Çarşı Caddesi'nde geçirdiği trafik kazası ile öldü.

"DEDEYE SAHİP ÇIKAMADIK"

Tıklanma rekorları kıran videosunu 3 yıl sonra ilk kez izlemeyen Gülgün Dikiş, sempatik gülüşüyle kameralara tekrar poz verdi. 3 yıl önceki haline kahkahalarla gülen Dikiş, taklitlerini de tek tek izleyerek yorumlarda bulundu. Yangın sonrası kendisiyle yapılan röportajda evi yanan İdris Aydın için yardım istediğini anlatan Dikiş, “Televizyoncular geldi. Bana dedeyi sordular. Ben de dedenin evinin yandığını ve ona yardım edilmesini söyledim. Yangın mumdan çıkmıştı. Ancak, dedeye sahip çıkamadık. Dede, trafik kazasında öldü. Çok üzgünüm" dedi.



ET(HA/İD)