Herkul.org internet sitesinde ve Samanyolu TV’de yayımlanan konuşmasında açlık grevlerini hedef alan Gülen, bu eylemi sürdürenler için “cup diye cehenneme düşerler” diye konuştu.

Eylemi “tedrici intihar” olarak tanımlıyan Gülen politik talepleri görmezden gelerek eylemin “ölüm” amacıyla yapıldığı propagandasına destek verdi. Gülen çıtayı daha da yükselterek bu eylemleri, sigara, içki, uyuşturucu olarka örneklediği diğer “tedrici intihar” biçimleriyle bir tuttu. Gülen’in “Kıymetli bir şey için ölürsen şehit olursun” sözleri, cemaat için Kürtlerin ana dil ve siyasi temsil gibi taleplerinin “kıymetsiz” olduğunu gösterdi.

Açlık grevine gidenler için “Çöplüğe atacak hale gelmişlerdir” ifadelerini kullanan Gülen, “hoşgörü” söyleminin arkasına gizlemeye çalıştığı gerçek yüzünü de sergiledi.

“Ölüm orucuna niyet edenleri o işten vazgeçirmek lazım” diyen Gülen, bunun yöntemlerine dair bir söz söylemedi. Ancak bu “vecibe”nin toplum ve idarenin yanı sıra “onlara söz geçirebilecek kanaat önderlerine” ait olduğunu söylerken kimi işaret ettiği anlaşılmadı.

Zira Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması Gülen’in “kıymetsiz” saydığı talepler arasında yer alıyor.