Çankırı Büyük Otel’de eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte onuruna verilen yemeğe katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin her konunun konuşulabildiği bir ülke olduğunu söyledi. Çankırı’ya daha önceki siyasi hayatında birkaç kez geldiğini, son olarak da Dışişleri Bakanlığı sırasında geldiğini belirten Gül, Çankırı’da belediye başkanının güzel işler yaptığını ve bu süreçte ilde önemli gelişmeler ve değişim olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye’nin uzun süreden bu yana terörle mücadele ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

"Terörle mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Kim silaha başvurursa, bu karşılıksız kalmayacak. Taviz vermeden terörle mücadele edilecek. Türkiye artık herşeyin konuşulabildiği bir ülke haline gelmiştir.Geçmişte bazı sorunlarımız vardı, bunlar artık geride kaldı." 

Büyük Otel’deki yemekte Cumhurbaşkanı Gül’den önce kürsüye gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç konuşmasında, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze Çankırı’nın yeterince gelişememiş ve arzu edilen kalkınmışlık seviyesine ulaşamamış bir il olduğunu belirterek "Yeni teşvik yasasının sağlayacağı avantajlarla kısa sürede büyük bir gelişme olacağını ümit ediyoruz. Bu konuda Çankırı halkı olarak sizlerin de himmetini bekliyoruz" dedi.

ŞEHİT BABASINA SARILARAK ÖPTÜ

Vali Vahdettin Özcan da konuşmasında, Çankırı’nın milli ve manevi değerlere sahip, zengin kültürel birikimi olan köklü bir kent olduğunu belirterek, Çankırı halkının 28 yıl sonra Cumhurbaşkanını memleketlerinde görmekten büyük bir onur duyduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül’ün Çankırı’yı ziyaretinde Vatandaşlar kendisine büyük ilgi gösterdi. Çankırı Milletvekili İdris Şahin Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmek isteyen bir şehit babası için aracı oldu. Gül, şehit babasına sarılarak öptü.

Sabah yoğun yağış nedeniyle iptal edildiği duyurulan Çankırı Kalesi ziyareti ise daha sonra programa eklendi. Cumhurbaşkanı Gül, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ı makamında ziyaret ettikten sonra beraberindeki heyetle Çankırı Kalesi’ne çıktı. Cumhurbaşkanı Gül’ün Çankırı merkezdeki son programı ise Belediye tarafından mini bir kültür merkezi haline getirilen Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi ziyareti oldu.