Kazanın meydana geldiği Karadon Yeni Servis Kuyusu önünde saat 07.30'da düzenlenen anma törenine TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve maden işçilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup katıldı. Törende konuşan TTK Genel Müdürü Burhan İnan, iş sağlığı ve iş güvenliği konusuna dikkat çekerek madencilere uyarılarda bulundu. İnan, şunları kaydetti:

"Bizim bu tür kazalardan sakınabilmemiz için yapmamız gereken tek şey, iş disiplini kurallarına uymak. Madencinin canı madenciye emanettir. Bir madencinin hatası, onlarca, yüzlerce madencinin canına mal olabilir. Bunun örnekleri maalesef havza tarihinde çokça yaşanmıştır. Dolayısıyla biz kurallara uyduğumuzda, ocaktaki risklerin tehlikeye dönüşmesini önleyebiliriz. Bizleri büyük acılara sevk eden bu tür kazaların bir daha olmamasını temenni ediyorum."

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise yer altında çalışırken her madencinin hem kendi, hem de başkasının canından sorumlu olduğunu söyledi. Alabaş, "Yer altı ciddiyet ister, eğitim ister. Yer altı birbirimizle dayanışma içinde çalışmayı gerektirir" dedi.

Konuşmaların ardından ölen madenciler için dua edilirken, madencilerin kazasız belasız çalışması ve başarılı olmaları için kurban da kesildi. Anma töreninde madencilere mevlit şekeri de dağıtıldı.



EE,GG(EE/BT)