Polatlı Şoförler ve Otomobilciler Odası, odalarına bağlı olarak çalışan 300 minibüs ve taksiyi dezenfekte ettiriyor. Sömestr tatilini fırsat bilen Şoförler Odası, özellikle öğrenci taşıyan servis araçlarının da hijyenik olması için ilaçlama yaptırdı. Buna ek olarak şehir içinde yolcu taşıyan minibüsler, taksiler olmak üzere toplamda 300 toplu taşıma aracı dezenfekte edildi.

Şoförler Odası Başkanı İsmail Tarhan, toplu taşıma araçlarını her vatandaşın kullandığını belirtirken, "Hasta olan da biniyor, olmayan da. Mevsim itibarıyla gribal enfeksiyon oldukça yaygın. Okullar açılmadan önce öğrencilerimizi bulaşıcı hastalıklara karşı korumak amacıyla servis araçlarımızı, yolcu minibüslerini ve taksileri tamamen dezenfekte ediyoruz. Bunun için belediyemize başvurduk ve ekipler ilaçlamayı yapıyorlar" dedi. Oda Başkanı Tarhan, ilaçlamayı her yıl yapacaklarını da belirtti.

Öte yandan Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Yılmaz ise dezenfeksiyonun özellikle öğrencilerin sağlığı açısından yararlı olduğunu belirterek, "biz de belediye olarak Şoförler Odası'nın bu çalışmasına destek veriyoruz" dedi.

Minibüs şoförleri de ilaçlamanın sağlık açısından yararlı olduğunu söylediler.



MÖ (AY/AAA)