BDP Antalya İl Başkanlığı'na mensup yaklaşık 200 kişi, saat 14.00'da il binasından Attalos Heykeli önüne doğru yürüyüşe geçti. 'Yaşamı uğruna ölecek kadar sevenlerin direnişini selamlıyoruz. Taleplerini sahipleniyoruz. 49'uncu gün' yazılı pankart ve 'Yaşamak direnmektir', 'Öcalan'a selam' dövizleri taşıyan grup, yürüyüş boyunca 'Tutsaklara özgürlük, yaşasın Öcalan' sloganları attı.

Yürüyüşün sonunda açıklama yapan İl Başkanı İhsan Nergiz, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevinin 49'uncu gününde olduğunu hatırlattı. Nergiz, grevlerin bir halkın özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi olduğunu söyledi. Nergiz, "Kendisine insan diyen herkes, Kürt halkının bu mücadelesine kulak vermek zorundadır. Grevler, siyasi tutukluların durumu daha da zora girmeden durmak zorundadır. Geçmişte darbecilere karşı yapılan açlık grevi bugün ise Ak Parti iktidarına karşı yapılmaktadır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından, 'AKP şaşırma bizi dağa kaçırma' sloganları atan grup, grevcilere destek için bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra geldikleri gibi topluca il binasına döndü.