Sabah saatlerinde Ankara Çankaya İlçesi Kırkpınar Sokak'ta bulunan Akkuyu NGS Elektrik Üretim Anonim Şirketi ile Meksika ve Norveç Büyükelçiliklerinin de bulunduğu binaya gelen Greenpace üyelerinden bir grup, 'Akkuyu Çernobil olmasın' pankartı açtı. İki kişi ise binanın çatısından halatlarla inerek önce, 'Çernobil'in sorumlusu burada' pankartı açmak istedi. Ancak pankarttaki halat kopunca eylemciler bu amaçlarına ulaşamadı. Binada halatla inen iki eylemci 'Akkuyu Çernobil olmasın' yazılı pankartları açtı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, binanın önünde pankart açan 8 Greenpace üyesini gözaltına alırken, çatıdan sarkan eylemcilere ise müdahale edemedi. Çatıya çıkan polis ekipleri, 2 eylemcinin eylemlerine son vermesini bekledi. Eylemlerini tamamlayan 2 kişi ile binanın çatısında kendilerine yardım eden 2 arkadaşı da gözaltına alındı. Gözaltına alınan 12 Greenpeace üyesi, Kavaklıdere Polis Merkezi'ne götürüldü.

Bu arada polis ekipleri ile Greenpeace üyeleri arasında gözaltı işlemleri sırasında ilginç diyaloglar yaşandı. Polis ekipleri, Greenpeace üyelerine 'Lütfen bizimle gelin. Gözaltı yapacağız" dediler. Eylemciler ise polise hiç bir zorluk çıkartmayarak polis araçlarına binmeleri dikkat çekti.