Greenpeace Akdeniz’den yapılan açıklamada, GDO’lu yemle beslenen hayvanlardan elde edilen  temel besinlerin direkt tüketiciye sunulduğu belirtildi. Açıklamada, GDO’lu yemle beslenen hayvanlardan elde edilen süt, peynir, yumurta, et gibi temel besinlerin doğrudan sofraya gelmediği ifade edilirken, şöyle denildi:

"Üstelik etimizin, sütümüzün, yumurtalarımızın etiketlerinde hayvanların GDO’lu yem ile beslenmiş olduğuna dair hiçbir uyarı yok. GDO, dünyamız ve canlılar üzerinde yapılan tehlikeli bir deney. GDO'lar insan sağlığı ve çevreye ciddi zararlar verebilir. Halkımızın tercih hakkı da, güvenle beslenme hakkı da elinden alınıyor. Üstelik bu durum yasalara da aykırı. Çünkü yasa, tüketicilerin tercih hakkının ortadan kalktığı durumlarda GDO’ların ithalatına izin verilmeyeceğini söyler."

"ETİKETSİZSE YEMEZLER"

Açıklamada, 325 binden fazla kişinin daha önce düzenlenen 'Yemezler Kampanyası'na katılıp, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu’nun gıda amaçlı 29 GDO için ithalat başvurusunu çekmesini sağladığı belirtilirken şöyle denildi:

"Şimdi de aynı başarıyı elde edebiliriz. Yapmamız gereken; bir araya gelip, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'den bu ürünlerin etiketlenmesi için gerekenlerin yapılmasını istemek. Kampanyamıza katılımlarınızı bekliyoruz."



VD(OE/İD)