Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya 28 Kasım 2012 tarihinde Eskişehir'in Aşağı Söğütönü Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında meydana gelen olayda eşi 41 yaşındaki Muharrem Bilgen tarafından bıçaklanarak öldürülen 42 yaşındaki Yeter Bilgen'ın kızı Gizem Bilgen, erkek kardeşi Erol Dündar da katıldı. Eskişehir Sağlık Meslek Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Gizem Bilgen üzerinde annesi Yeter Bilgen'in fotoğrafının yer aldığı 'Annemin hesabını soruyorum', Erol Dündar da ablası Yeter Bilgen'in fotoğrafının olduğu 'Kızkardeşimin hesabını soruyorum' yazılı dövizler taşıdı. Gizem Bilgen, sürekli gözyaşı döktü.

Basın açıklamasına katılanlar sık sık "Kadın cinayetlerini durduracağız", "Kadınlara adalet, katillere müebbet" ve "Korumayan devlet hesap verecek" sloganları attı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına basın açıklamasını Nükte Özarslan okudu. Türkiye'de günde ortalama 5 kadının öldürüldüğünü söyleyen Özarslan, şöyle dedi:

"Korunmayan her kadının öldürülme ihtimalinden AKP sorumludur. Katillere indirim vererek onların öldürmelerine gerekçe sunan yargı sorumludur. Bugün kadınlar koruma altındayken bile öldürülebiliyorlar. Boşanmak isteyen kadınlar geri çevriliyor. Kadınların yaşam hakkı söz konusuyken boşanmanın yasak öldürmenin serbest olduğu bir ülke istemiyoruz. AKP bu politikalarıyla kadın cinayetlerine çözüm bulamaz. Biz Kadın Cinayetlerini durduracağız Platformu olarak Eskişehir'de Yeter Bilgen'in hakkını savunacağız. Davanın takipçisi olarak kadın katillerinin ağır ceza alması için aileleriyle birlikte yürüyeceğiz." 

Yapılan konuşmaların ardından basın açıklamasına katılan grup dağıldı. Gizem Bilgen, basın açıklaması sonrasında gazetecilere, annesinin ölümü ve babasının cezaevine girmesinden sonra 3 yaşındaki kardeşi Ecrin Nur Bigen'in Diyarbakır'daki teyzesine götürdüklerini, kendisinin de Eskişehir'deki yetiştirme yurduna yerleştirildiğini söyledi.