Moldova Başbakanı Vladimir Filat, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti. İstanbul Valiliği büyük salonda ilk olarak şeref defterini imzalayan Moldova Başbakanı Vladimir Filat, ardından tarihi kabul salonunda Vali Mutlu ile birlikte sohbet ettiler. Sohbet sırasında kısa süreliğine elektriğin kesilmesi üzerine Vali Mutlu, "İstanbul'da pek olmayan birşey. 'Sayın Başbakanımızın ve heyetinin aydınlığı yetecek' diye galiba ışıkları söndürdüler" diyerek espiri yaptı. Bu espiriye Moldova Başbakanı Filat ve beraberindeki heyet gülerek karşılık verdi. Vali Mutlu, "Sayın Başbakanımıza ve çok değerli misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum. Bizlere onur verdiler. Kendilerinin de ifade ettiği gibi bir tarih şehir İstanbul. İki önemli İmparatorluk Bizans ve Osmanlı'nın başkenti. Yazılarında da belirttikleri gibi tarihi belli ve geleceğide gerçekten güçlü bir şehir. Fakat en büyük gücümüzü dostlarımız ve komşularımız olduğuna inanıyoruz. Bizi güçlü kılan bu ilişkiler bu köprüler. Bugün Sayın Başbakanımızın ve değerli heyetin ilimizi ziyaretleriyle istanbul daha güçlü oldu. 15 milyonluk bir şehir İstanbul. Bütün İstanbullular adına şehrimize ve valiliğimize hoşgeldiniz diyorum" diye konuştu.

"İKİ HALKIN YARARINA ÇALIŞACAĞIMIZDAN EMİN OLMANIZI RİCA EDİYORUM"

Moldova Başbakanı Vladimir Filat, Vali Mutlu'ya teşekkür ederek, "Şeref defterine aslında hislerimi döktüm. İstanbul'un geçmişi çok parlak fakat geleceği daha da parlak. Büyük yeğane ve çok güzel bu şehrin idarecilerini kutlamak isterim. Alt yapı açısından, kamu düzeni ve şehir güzelliği açısında bu şehir için yaptıkları herşeyden dolayı idaricilerinizi kutlamak isterim. Bu büyük şehir iki kıta üzerine yerleşmiş. Bu bir basın merkezi olabilir, fakat aynı zamanda bir ticaret merkezidir, bir kültür merkezidir. Burada çok önemli uluslararası kurumlar bulunuyor. Dolayısıyla işiniz hiç kolay değil. Ve buna rağmen çok çok başarılısınız. Bunun için sizleri kutlamak istiyorum. Bilindiği üzere Sayın Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunuyoruz. Biz bu sene Türkiye ile Moldova arasında diplomatik ilişkilerimizin kuruluşunun 20. yıl dönümünü kutluyoruz. Çok verimli bir iş birliğinde bulunduk bu 20 sene içerisinde" dedi. Moldova Başbakanı Vladimir Filat, "İnanın ışıklar bizim yüzümüzden sönmedi. Bundan böyle her iki halkın yararına çalışacağımızdan emin olmanızı rica ediyorum. Sizlere çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Moldova Başbakanı Vladimir Filat, yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından İstanbul Valiliği'nden ayrıldı. Vali Mutlu, gazetecilerin Moldova Başbakanı Vladimir Filat'ın ziyaretine ilişkin soruları üzerine, çok sıcak güzel bir görüşme geçtiğini söyledi.