'Darbe Günlükleri'ni yayınlamasından bir süre sonra yayın hayatına son verilen Nokta Dergisi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, Kumluca Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ayın söyleşisine katıldı. Belediye Toplantı Salonu'nda düzenlenen söyleşide Alper Gömüş, 'Nokta Dergisi'nin Kapatılış Öyküsü'nü anlattı.

Darbe günlüklerinin yayınlanacağından derginin sahibi Ayhan Durgun'un dahi haberinin olmadığını belirten Görmüş, "Günlükler elimize geldiğinde bütün süreçleri göğüslemek için kendim hazırlamam gerektiğini anladım. Üç hafta evime kapanarak notları satır satır okuduktan ve doğruluğunu teyit ettikten sonra ancak çok az bir kısmını yayımlayabildik" dedi.

Sadece küçük bir kısmının yayınlanan notların kalan bölümlerinin 1- 2 ay sonra yayınlanacak kitabında yer alacağını anlatan Görmüş, "Kitapta, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bazı mensuplarının kendisini vatanperver göstererek, siyasetçileri ise sadece cebini düşünen ve zaman zaman el konulması gereken bir kurum algısı yarattığını ortaya koyarken, Silahlı Kuvvetler içerisinde yaşanan olağanüstü yolsuzluk fırtınasını da gözler önüne sereceğiz" diye konuştu.

Günlüklerin yayınlanmasından sonra, hiç kimsenin kendilerine sahip çıkmadığından yakınan Görmüş, "Hiçbir siyasetçi, hatta kendilerine darbe yapılarak alaşağı edilecek olan Ak Partililer dahi bir telefon edip bırakın teşekkür etmeyi, bize sahip çıkmayı, halimizi hatırımızı sormak için dahi aramadılar" dedi.