Müftü Ali Maraşlıgil, Taşçıoğlu Kuran Kursu'nda düzenlenen törende, geçen yıl işitme engelliler için düzenledikleri Kuran kursunu, bu yıl, velilerin isteğiyle görme engelliler için açtıklarını söyledi. Görme engelli öğrencilerin, 'gönül gözleri' olduğunun unutulmamasını isteyen Maraşlıgil, şöyle dedi:

''Her engelli bizim çocuğumuz, kardeşimiz. Engeli ne olursa olsun, herkesin dini bilgilerini öğrenmesine, Kuran öğrenmesine gayret gösteriyoruz. Camilerimizde yeni düzenlemeler yapıp işitme engelliler için de yine kurs düzenlemeyi planlıyoruz.'' 

Görme engelli öğrenci velisi Fatma Yazbahar da, kursun açılmasına öncülük ettiğini belirterek imza toplayıp dilekçe verdiklerini anlatırken, şöyle dedi:

"Müftülük yetkilileri görme engelliler için Kuran kursu isteğimizi olumlu bulup kurs düzenledi. Çocuğum 'Anne sen Kuran okuyorsun, ben de okumak istiyorum' diye bana sitem ediyordu. Şimdi benim çocuğum da Kuran öğrenecek.'' 

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, kursa katılan 17 öğrenciye kabartmalı olarak hazırlanmış özel Kuran ile yine kabartmalı harflerle hazırlanmış diğer dini kitaplardan dağıttı. Kurs öğretmeni Hatice Yarımçam ise, kendisinin de görme engelli olduğunu belirterek, ''Ben arkadaşlarımın yardımı ile bir yılda Kuran okumayı öğrendim. Şimdi benim gibi görme engelli olan kardeşlerime Kuran okumayı öğreteceğim'' dedi.



VD(OE/İD)