Has Parti İl Başkanı Habil Uluer ve yönetim kurulu üyelerinin daveti üzerine Göreme beldesinde sıcak hava balonu turuna katılan 20 görme engelli, sabahın ilk ışıkları birlikte 1000 feet'e kadar ulaştı. Nevşehir Görmeyenler Kültür Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, kendilerini ziyaret eden Habil Uluer’e görme engellilerin balona binme isteklerini iletmeleri ardından Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında böyle bir etkinliğin organize edildiğini belirtti. Göreme Beldesi'ndeki Balon Turca’nın pistinde aileleri ile birlikte hayatlarında ilk kez sıcak hava balonuna binen görme engellilerin oldukça heyecanlı oldukları ifade edildi. Balon sepetine yakınları ve görevlilerinin yardımıyla binen engelliler oldukça mutlu olduklarını söyledi. 

Dernek Başkanı Erol Mutlu, sepette, pilottan balon hakkında bilgi alırken, çevredekilerin isteği üzerine şarkı söyledi. Mutlu, yaptığı esprilerle de balondakileri güldürdü. Nevşehir Görmeyenler Kültür Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, derneğe üye 20 görme engellinin ilk kez sıcak hava balonuna bindiğini söyledi. Bölgeyi 'kalp gözü' ile görme imkanına kavuştuklarını belirten Mutlu, "Arkadaşlarımız için iyi bir eğlence oldu Uçak ile balon arasındaki tek fark uçağın oldukça sallanmasıydı. Balonda evimizin balkonunda oturuyormuşuz gibiydik" dedi.

Balon uçuşundan sonra firma yetkilileri vişne suyu ve özel olarak yaptırılan alkolsüz şampanya patlatarak, konuklarına ikram etti.



AK(OE/İD)