Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda beyaz perdeye yansıtılan filmi, görme engellilerin yanı sıra, işitme, zihinsel ve bedensel engelliler de izledi. Salondaki engellilerle yakından ilgilenen Zihni Aldırmaz, "Bugün ben de sizin gibi olacağım. Sizin gözlerinizle film izleyeceğim. Görenler, görmeyenlere anlatacak" dedi. Gözlerini başına bağladığı siyah kurdele ile kapatan Aldırmaz, gözleri bağlı şekilde, korumalarının yardımıyla kürsüye çıktı. Görme engelli Cüneyt Arat'ın, "Engelsiz bir kent için yaptığınız çalışmalara teşekkür ediyoruz" diye seslendiği Aldırmaz, "Engellilerin olmadığı yaşam eksik olur. Engelsiz bir kent için çalışıyoruz. Hayatınızı kolaylaştırmak için çalışacağız" diye konuştu.

Gösterime gelenler, konuşmanın ardından kendileri için özel olarak hazırlanan filmi izledi. Görme engelli olmayanların da gözlerini siyah kalın kurdele ile kapatması dikkat çekti.

Sesli betimleme yöntemiyle hazırlanan filmlerde, her sahnede mekan, olaylar ve objeler sesli olarak tarif edilirken, karakterlerin konuşmaları aynen aktarılıyor.



YB(OA/SS)