Bodrum’a bağlı Kumköy'de yaşayan görme engelli 54 yaşındaki Ünal Uğur, eşi 39 yaşındaki Emel Uğur ve 2 çocuğunun kaderi Kaymakam Mehmet Gödekmerdan’ın köyü ziyaretiyle değişti. Ailenin durumu hakkında bilgi sahibi olan ve evlerini gören Gödekmerdan, Uğur ailesine yeni ev sözü verdi. Bodrum Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, 1 ay gibi kısa bir sürede Uğur ailesi için 60 metrekare, 2 oda bir salon, mutfak ve banyodan oluşan çelik konstrüksiyon prefabrik ev yaptırıldı. İhale usulüyle yaptırılan ve 16 bin liraya malolan evin içi de, köylüler, bağışçı ve destekçilerin katkılarıyla döşendi. Uğur ailesine yeni evi Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Demirörs ile bazı belediye başkanlarının katıldığı törenle teslim edildi.

Kaymakam Gödekmerdan, Uğur ailesinin durumu Kumköy'e ziyaret sırasında öğrendiğini belirterek, şöyle dedi:

"Evlerini ziyaret ettim. Gerçekten oturulamayacak bir durumdaydı. Tapu ile ilgili bazı sorunlar vardı. Sorunların aşılması ile bir ay gibi kısa bir sürede çelik konstrüksiyon prefabrik evi aileye teslim ediyoruz." 

Daha önce Bodrum Belediyesi'nde asfalt işçisi olarak çalışan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu gözlerini kaybeden Ünal Uğur da, "Yeni evimizi çok beğendim. Önceki evde zor koşullarda yaşıyorduk. Evin yapılmasını ve içinin döşenmesini sağlayan, destek olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.



NK(İÖ/İD)