Görme Engelliler B1 Futsal Milli Takımı, 2012 Londra Paralimpik Oyunları hazırlıklarına Seferihisar'da devam ederken, Edremit Devlet Hastanesi'nde çalışan takım kaptanı Hüseyin Eldeş'in işyerinden izin alamadığı için kampa katılamadığı ortaya çıkmıştı. Milli sporcunun Valiliğe verdiği dilekçe ve gazetelerde çıkan haberler sonrası İl Sağlık Müdürlüğü devreye girip, izin sorununu çözdü ve kaptana milli takım yolu yeniden açıldı.

Kaptan Eldeş, Seferihisar'dan sonra 18-28 Temmuz tarihlerinde Ordu'da gerçekleştirilen kampa da çağrıldı ve Londra hazırlıklarını arkadaşlarıyla birlikte sürdürdü.

Ordu'daki 10 günlük kamp sonrası 15 kişilik kadro Teknik Direktör Yücel Kaya tarafından 10'a indirildi. Futbolculardan Nuri Gökyüz, Celal Çoban, Emrah Öcal, Ali Aktaş ile birlikte Hüseyin Eldeş kadro dışı kaldı. Kadroya İsmail Koç (kaleci), Ali Hıdır Kurt (kaleci), Ali Çavdar (kaptan), Mikail Güçlü, Kahraman Gurbetoğlu, Mücahit Hüseyin Uslu, Ramazan Kunduz, Vedat Yavuz, İbrahim Üzüm, Abdullah Sümer çağrıldı.

'TAKIM LONDRA VİZESİNİ ONLARLA ALMIŞTI'

B-1 Futsal Milli Takımı üçüncü ve son kamp için Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde toplanırken, takımın Londra'ya gitmesinde büyük katkısı ve payı olan Hüseyin Eldeş'le diğer futbolcuların kadroda yer almaması üzüntüyle karşılandı. 35 yaşındaki Hüseyin Eldeş duygularını şöyle dile getirdi:

"B-1 Futsal Milli Takımı için 10 kişilik kota ayrılmıştı. 15 kişilik kadronun 10'a düşeceğini biliyorduk. Ancak kadroya giremeyeceğimi hiç düşünmedim. 2007'den bu yana takımın iki kaptanından biri oldum. Uluslararası birçok turnuvada milli formayı giydim. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu oyunlara katılacağız. Ne yazık ki bu oyunlara katılmamızı sağlayan, Aksaray'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynayıp, Londra vizesini alan takımdan 7 kişi yok. Üzülmemek elde değil. Yine de teknik heyetin, hocalarımızın kararına saygı duyuyorum. Takım arkadaşlarıma Londra'da başarılar diliyorum."

Açıklanan kadronun, Görme Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu'ndaki bazı üyelerin de tepkisini çektiği ileri sürüldü.



CY(İÖ/COŞ)