Şehitkamil İlçe Belediyesi Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 'Bir battaniye de bizden' adı altında yardım kampanyası başlattı. Belediye, yardımları Celal Doğan Parkı yanındaki Hanımlar Lokali, Demokrasi Meydanı ve Mütercim Asım Sosyal Tesisleri'nde olmak üzere 3 ayrı noktada kabul ediyor. Demokrasi Meydanı'ndaki yardım çadırını ziyaret eden AK Partili Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir' anlayışını benimsediklerini belirterek şunları söyledi:

"Hem komşumuz, hem kardeşimiz, hem dindaşımız olan Suriyeli kardeşlerimizin çektiği sıkıntıya bizim de duyarsız kalmamız söz konusu olamazdı. Yardımsever Türk milletinin katkılarıyla Suriye'de sıkıntı içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek adına bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla 'Bir battaniye de bizden' adı altında bir kampanya düzenledik. Özellikle barınma ihtiyacına yönelik bu kampanya içerisinde kullanılabilir durumda halı, yorgan, yastık, battaniye ve giyim eşyaları toplanıyor. Evde kullanılmayan fakat miadı geçmemiş ilaçlara da ihtiyaç var. Bu toplanan yardımlar Kızılay vasıtasıyla Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Tüm vatandaşlarımızı bu yardım konusunda duyarlılığa davet ediyorum."

'ÇOCUKLAR ÖLMESİN'

Yardım kampanyasına ilk destek Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde yaşayan doğuştan görme engelli Rümeysa Akkuş'dan geldi. Minik Rümeysa, annesi Zekiye Akkuş ile geldiği yardım çadırında kullanmadığı paltosunu Suriyeli kardeşlerine bağışlamak üzere Başkan Fadıloğlu'na teslim etti. GAP Görme Engelliler Okulu 2-A sınıfında okuyan ve sempatik tavırlarıyla herkesin ilgisini toplayan Rümeysa Akkuş, "Suriyeli kardeşlerim üşümesin diye paltomu getirdim. Artık savaş olmasın. Çocuklar ölmesin" dedi. Duygulu anların yaşandığı buluşmada Başkan Fadıloğlu, yakından ilgilendiği küçük Rümeysa'yı okulunda ziyaret etme sözü verdi.