Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı AİO 6'ıncı sınıf öğrencisi Yıldız Arıç, geçen pazar günü yapılan sınavda görme engelli olmalarına rağmen diğer öğrencilerle aynı sayıda ve özellikte sorular yöneltildiğini belirtti. Görme engelli olduğu için tek kişilik salonda sınava girdiğini kaydeden Arıç şunları anlattı:

"Görme engelli olduğum için soruları öğretmenler okuyor. Ancak şekilli sorularda sıkıntı çekiyoruz. Çünkü öğretmenler anlatmakta, ben de anlamakta zorlanıyorum. Örneğin bir soruda kan dolaşımıyla ilgili şekil verilmiş. Üzerinde sayılar varmış. 'Şekilde insandaki dolaşım sistemi verilmiştir. Hangi numaralar atardamarları gösterir?' diye sormuş. Bu soruyu öğretmenlerim ne kadar iyi anlatsa, benim görmeden anlayıp yapmam mümkün değil. Bunun gibi birçok soru çıkıyor. Biz görme engelli öğrencilere böyle soruların sorulmasını istemiyoruz. Durumumuza uygun sorular sorulsun."

Kızını sınava getiren Naim Arıç da 'Kızımın iki gözü de görmüyor. Sınavlarda şekilli soru sormasınlar, görmeyenleri de düşünsünler. Ben çalıştırırken de yardımcı olamıyorum" dedi.

MKA(OA/COŞ)