Balıkesir'in Edremit İlçesi’ndeki Devlet Hastanesi'nde santral operatörü olarak çalışan 35 yaşındaki Hüseyin Eldeş, B-1 Futsal (salon futbolu) Milli Takımı'nın İzmir'in Seferihisar İlçesinde 25 Haziran-15 Temmuz arasında yaptığı Paralimpik Oyunları Hazırlık Kampı'na çağrıldı. Ancak 2007'den bu yana Futsal milli takımında oynayan ve kaptanlığa kadar yükselen Eldeş, hastane yönetimi ile İl Sağlık Müdürlüğü’nden izin alamadığı için milli takım kampına katılamadı.

UMUDU VALİLİKTE

Tüm çabaları sonuçsuz kalan Eldeş'in 2 Temmuz'da Balıkesir Valiliği'ne bir dilekçe ile başvurduğu öğrenildi. Eldeş dilekçesinde sportif başarılarının çevresinde ve kamuoyunda takdirle karşılandığını ancak hastane yönetimi ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden tepki gördüğünü ileri sürdü. Son dönemde psikolojik baskı altına alındığını iddia eden Eldeş, dilekçesinde, “Son olarak milli takımın Seferihisar'daki kampına da katılamadım. Bilindiği gibi sportif müsabakalara katılan sporcular 3289 sayılı kanun ve ilgili yönetmelikler uyarınca idari izinli sayılmaktadır. Sadece yasal hakkımı kullanmak isterken küçük düşürücü kelimelerle suçlandım. Durumun yasal olduğunu ve engellilerin sosyalleşmesi için sporun vazgeçilmez bir unsur olduğunun üst düzey bir yetkili tarafından hastane idaresine ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne anlatılması gerekmektedir. Valiliğin şahsım ve milli takım için en olumlu neticeyi verecek çalışmayı yapacağına inanıyorum” görüşüne yer verdi.

BİR BAŞKA ÇALIŞANA İZİN VERMİŞLER

Bu arada Balıkesir'den yine bir sağlık kuruluşunda çalışan Süleyman Koç'un da milli takıma çağrıldığı ve izin alarak kampa katıldığı öğrenildi. Kaleci olan ve gözleri gören Koç'a izin verilirken, hiç görmeyen Hüseyin Eldeş'e izin çıkmaması da ayrımcılık olarak nitelendirildi.

OYUNLAR İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

2012 Londra Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları'nın 29 Ağustos-9 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu oyunlara katılacak B-1 Futsal Milli Takımı için de 10 kişilik kota ayrıldı.